Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Anna Lundgren Foto: Magnus Aronson /Ikon

Kyrkorna konfirmerar över lag allt färre ungdomar varje år

Från att Svenska kyrkan på 70-talet nådde runt 80 procent av alla unga, är det i dag bara knappt 25 procent av ungdomarna som väljer att konfirmera sig. Prästen Anna Lundgren tror att det bland annat kan förklaras med det individualistiska samhället.

Reportage · Publicerad 07:40, 11 jun 2019

I en ålder då tonåringar funderar mycket över livet erbjuds de genom konfirmationsundervisningen hjälp att pröva sina tankar. Men över lag är det allt färre som konfirmeras varje år.

– Det är ändå en fjärdedel av Sveriges 15-åringar som nås av det kristna budskapet genom konfirmationsundervisning. Det är verkligen något att glädjas över, tycker Anna Lundgren, präst och handläggare för konfirmationsarbetet i Svenska kyrkan på nationell nivå.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt gensvar på globalism och nödtid

Gästledare Villkoren för människors liv på jorden håller på att förändras på ett kritiskt och avgörande sätt, som alla känner av utan att riktigt veta hur man...

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna...