Reportage
Dröm blev sann: Hela människans julbord berör på djupet
Evelina tillagar julmaten, såväl som julgodiset och bakverken, helt och hållet av matsvinn.
Jenny Antonsson
Runt sjuttio personer i utsatthet fick förra året ta del av Hela människans julbord, där matsvinnsentreprenören Evelina Borneling helt och hållet tillagade både julmaten och godsakerna av matsvinn. När hon dessutom fick äran att läsa julevangeliet kom tårarna både hos henne själv och andra.
– Vissa associerar julen till något jättejobbigt och då kan vi få vara med och förändra det, säger Evelina, som nu är i full gång med planering av årets julbord.
Världen idag träffar Evelina Borneling i det tornprydda huset
i Tändsticksområdet i Jönköping, där hon iklädd ett vackert julförkläde bjuder
på hembakade saffransbullar.
ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL
2 månader för 10 kr!
KÖP
Världen idag
DIGITAL
129,-
kr/månad
KÖP
Världen idag
PAPPER
189,-
kr/månad
KÖP