Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

Spänningsroman mitt i politiska hetluften

Recension · Publicerad 00:00, 10 mar 2023

I den här romanen, som gavs ut i höstas, rör det sig om dramatiska händelser i en del av världen som nästan alltid står i centrum av det storpolitiska skeendet: Mellanöstern. Det handlar om den eviga konflikten mellan staten Israel och de våldsamma terroristerna som vill störta hela området in i konfrontation och kaos.

Huvudpersonerna är Nir Tavor, som rekryteras från den israeliska militären till en tjänst inom Israels säkerhetstjänst Mossad, samt den vackra fotomodellen Nicole le Roux, som utvecklas till expert på datainformation.

Dessa två samarbetar för att tillsammans med sitt team förhindra ett stort attentat med drönare i ett arabland. Vi får följa det dramatiska skeendet timme för timme och får en god inblick i både terroristernas förberedelser och Mossadgruppens motåtgärder. Det handlar om vapen och våld och eliminering av människor som planerar fruktansvärda saker, ofta i religionens namn.

Genom hela boken pågår också Nirs och Nicoles kärlekshistoria. Det visar sig att Nicole är en kristen och hon försöker i kaotiska situationer berätta om sin tro på Jesus.

Man lyckas avvärja det stora attentatet, men tvingas döda attentatsmännen. Boken benämns som en spänningsroman och det kan man kanske hålla med om, även om det finns böcker som på ett mer raffinerat sätt förmår bygga upp en spännande historia.

Litteratur

Operation Joktan
Amir Tsarfati och Steve Yohn
(Semnos)

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Svenska städer i topp när EU gör stor knarkmätning

Droger. EU har sammanställt en rekordstor undersökning av avloppsvatten i jakt på lärdomar om européers... lördag 1/4 18:00

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00