Säg därför till dem: Så säger Herren Gud: Inget av det jag har sagt ska dröja längre. Det ord som jag talar ska gå i uppfyllelse, säger Herren Gud.”
Hesekiel 12:28

Världen idag

Stadsmur beskriven i Bibeln har hittats av arkeologer

En del av Jerusalems stadsmur, cirka 2 700 år gammal, har hittats av arkeologer i The City Of David National Park. Efter årtionden av tveksamhet bland forskare är det därmed bevisat att muren runt Jerusalem verkligen har funnits.

– När vi grävde fram den första delen av muren började jag nästan gråta, säger Filip Vukosavovic som leder utgrävningen.

Premium · Publicerad 08:52, 18 jul 2021

Muren runt Jerusalem var till största delen förstörd år 586 före Kristus när den babyloniska armén invaderade staden. Men nu rapporterar alltså israeliska Antiquities Authority, IAA, att man har hittat en del av muren vid en utgrävning.

Den massiva strukturen som har hittats, ungefär fem meter bred från insidan till utsidan, byggdes på en brant sluttning som ledde mot staden, bara tiotals meter från Tempelberget.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

C-förslag om skilsmässa dåligt för både barnen och samhället

Ledare Det måste bli lättare att skilja sig. Budskapet kommer från Centerkvinnorna i en debattartikel i... onsdag 27/10 00:10

Efter kritiken – domstol skärper regler om jäv

Barnmorskemålen. Det svenska barnmorskemålet är bara ett av flera fall som Europadomstolen haft på sitt bord där det... onsdag 27/10 11:28

Brott mot spelreglerna måste få konsekvenser

Israelkrönika Rina Shnerb var 17 år gammal när hon den 23 augusti 2019 mördades på vägen till källan Ein Bubin i... onsdag 27/10 00:10

Kommer vi ihåg våra välsignelser?

Vardagskrönika Jag hade ett möte med en dam som mådde väldigt dåligt och hade ett stort behov av samtal. Hon... onsdag 27/10 00:10
E-tidning
Världen idag är en obunden nyhets­tidning på kristen grund. Tidningen kommer ut tisdag–lördag. Fredags- och lördagsutgåvorna publiceras endast digitalt.
Senaste magasinen
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier