Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Lukas Berggren: Kristna får betala för sekulär satir

Opinion · Publicerad 00:00, 19 jan 2015

I helgen kunde Sveriges television visa bilder från demonstrationer i Peshawar i norra Pakistan. Extrema muslimer välkomnade och applåderade terroristernas dåd i Paris. De valde dessutom att varna för ett kommande världskrig. Under den gångna helgen spred sig denna typ av hatbudskap som en präriebrand i ett antal muslimskt dominerade länder.

Efter morden i Paris – på Charlie Hedbos redaktion, på franska poliser och på franska judar – riktar de våldsbejakande, muslimska extremisterna nu dessutom sin terror mot ett nytt mål: kristna.

Hämnden för de franska satirteckningarna i Paris drabbade denna gång helt oskyldiga afrikanska kristna, utan någon som helst anknytning till sekulär satir. Men det tycks inte bekymra de afrikanska islamisterna. Hatet från islamister mot kristna är så extremt, så att varje händelse tas som förevändning för att  ytterligare vandalisera, döda och förtrycka. Bara under lördagen brändes sju kyrkor ned, de flesta i centralafrikanska länder.

Till de övriga solidaritetsförklaringarna mot jihadistterrorns offer – Je suis Charlie (jag är Charlie) och Je suis juif (jag är jude) – måste nu läggas ytterligare en; Je suis chretien (jag är kristen). Men vi kanske inte ska förvänta oss samma engagemang för de kristna i sekulär, svensk press.

Det börjar bli dags för omvärlden att reagera ordentligt på islamisternas härjningar. Innan offren blir ännu fler.

Lukas Berggren
twitter.com/lukasberggren

Stå upp mot terrorn – över hela linjen

Ledare Dådet i Christchurch Fredagens terrordåd i Nya Zeeland var en stor tragedi, då 50 människor mördades i två moskéer. Massmedier och beslutsfattare har reagerat på rimligt...

Rapport: Rättsosäker prövning av konvertiter

Kyrkornas konvertitutredning Asylprövningen för afghaner som konverterat till kristendom är rättsosäker och godtycklig, enligt en kartläggning som omfattar 619 afghanska...