Det är Herrens nåd att det inte är ute med oss, att det inte är slut med hans barmhärtighet. Den är ny varje morgon, stor är din trofasthet.
Klagovisorna 3:22-23

Världen idag

Youtube stängde ner prolife-kanal

Den kristna nyhetssajten Lifesite News har blivit permanent avstängd från Youtube. Bakgrunden tros vara några vaccinkritiska filmer, men i och med nedstängningen har Youtube avlägsnat 2 000 videofilmer, varav många hade ett prolife-perspektiv.

Kanalen hade över 300 000 följare.

Nyheter · Publicerad 10:00, 16 feb 2021

Förra veckan stängdes Lifesite News Youtube-kanal ner permanent av den Googleägda videotjänsten. Prolife-sajten hade över 314 000 prenumeranter och några av dess populäraste shower nådde upp till mer än två miljoner visningar.

Det handlar också om 2 000 videofilmer på hundratals timmar som nu försvunnit från webbplatsen. Lifesite News hade dock back up-material, som nu lagts upp på videoplattformen Rumble, dit många konservativa aktörer valt att flytta på grund av den senaste tidens rensningar i sociala medier.

Lifesite fick en första varning från Youtube i november förra året, för ett avsnitt av ”Moder Miriams” dagliga liveshow, där den katolska nunnan ska ha hävdat att coronaviruset är verkligt, men att det är mer som en influensa.

Samma mening uttrycktes i en annan av kanalens videor, där en kanadensisk läkare hävdar att pandemin används som ursäkt för att stänga ner samhället och ekonomin, i syfte att genomföra ”den globala omstart som världseliten drömt om i årtionden”.

Lifesite News tror att deras vaccinkritiska inslag är en av anledningarna till avstängningen.

Biskopen Joseph Strickland ska i ett avsnitt av sin show ha sagt att han inte kommer att ta ett vaccin som innehåller dna från aborterade foster, något som Youtube också reagerat på. Han sade också att Pfizers vaccin inte har det, men att det testats på cellinjer som innehöll celler från aborterade foster.

I ett avsnitt av John-Henry Westen Show intervjuades vidare den katolska vaccinforskaren och mikrobiologen Pamela Acker, som hävdat att det var hundratals, om inte tusentals, aborterade foster som användes för att få fram dessa cellinjer på 1970-talet. Fostren skulle enligt Pamela Acker vara levande, friska och över tre månader gamla, så att forskarna kunde ta ut deras organ.

Det framgick dock inte vilka källor Acker hade för sina påståenden.

Tucker Carlson på Fox News är en av dem som kritiserat Youtubes beslut. Anledningen till nedstängningen av prolife-kanalen är enligt honom att Googles ledning är partisk i abortfrågan.

– Google vill inte debattera dessa frågor, så de stänger bara ner debatten. Hundratusentals prenumeranter på Lifesite News kommer inte längre att kunna titta på videor som ifrågasätter aborter, eftersom de inte tillåts göra det.

Google har vid utfrågning av den amerikanska senaten tillbakavisat uppgifter om att de skulle missgynna konservativa röster.

– Vi har definitivt ansträngt oss för att se till att människor med alla åsikter är välkomna, sade Googles vd, Sundar Pichai, angående företagets anställda, som bland annat sköter moderering, i höstas.

Google vill inte debattera dessa frågor, så de stänger bara ner debatten.