Alla som drivs av Guds Ande är Guds barn.
Romarbrevet 8:14

Världen idag

Youtube stängde ner prolife-kanal

Den kristna nyhetssajten Lifesite News har blivit permanent avstängd från Youtube. Bakgrunden tros vara några vaccinkritiska filmer, men i och med nedstängningen har Youtube avlägsnat 2 000 videofilmer, varav många hade ett prolife-perspektiv.

Kanalen hade över 300 000 följare.

Nyheter · Publicerad 10:00, 16 feb 2021

Förra veckan stängdes Lifesite News Youtube-kanal ner permanent av den Googleägda videotjänsten. Prolife-sajten hade över 314 000 prenumeranter och några av dess populäraste shower nådde upp till mer än två miljoner visningar.

Det handlar också om 2 000 videofilmer på hundratals timmar som nu försvunnit från webbplatsen. Lifesite News hade dock back up-material, som nu lagts upp på videoplattformen Rumble, dit många konservativa aktörer valt att flytta på grund av den senaste tidens rensningar i sociala medier.

Lifesite fick en första varning från Youtube i november förra året, för ett avsnitt av ”Moder Miriams” dagliga liveshow, där den katolska nunnan ska ha hävdat att coronaviruset är verkligt, men att det är mer som en influensa.

Samma mening uttrycktes i en annan av kanalens videor, där en kanadensisk läkare hävdar att pandemin används som ursäkt för att stänga ner samhället och ekonomin, i syfte att genomföra ”den globala omstart som världseliten drömt om i årtionden”.

Lifesite News tror att deras vaccinkritiska inslag är en av anledningarna till avstängningen.

Biskopen Joseph Strickland ska i ett avsnitt av sin show ha sagt att han inte kommer att ta ett vaccin som innehåller dna från aborterade foster, något som Youtube också reagerat på. Han sade också att Pfizers vaccin inte har det, men att det testats på cellinjer som innehöll celler från aborterade foster.

I ett avsnitt av John-Henry Westen Show intervjuades vidare den katolska vaccinforskaren och mikrobiologen Pamela Acker, som hävdat att det var hundratals, om inte tusentals, aborterade foster som användes för att få fram dessa cellinjer på 1970-talet. Fostren skulle enligt Pamela Acker vara levande, friska och över tre månader gamla, så att forskarna kunde ta ut deras organ.

Det framgick dock inte vilka källor Acker hade för sina påståenden.

Tucker Carlson på Fox News är en av dem som kritiserat Youtubes beslut. Anledningen till nedstängningen av prolife-kanalen är enligt honom att Googles ledning är partisk i abortfrågan.

– Google vill inte debattera dessa frågor, så de stänger bara ner debatten. Hundratusentals prenumeranter på Lifesite News kommer inte längre att kunna titta på videor som ifrågasätter aborter, eftersom de inte tillåts göra det.

Google har vid utfrågning av den amerikanska senaten tillbakavisat uppgifter om att de skulle missgynna konservativa röster.

– Vi har definitivt ansträngt oss för att se till att människor med alla åsikter är välkomna, sade Googles vd, Sundar Pichai, angående företagets anställda, som bland annat sköter moderering, i höstas.

Google vill inte debattera dessa frågor, så de stänger bara ner debatten.

Reaktionerna på Paludan illustrerar värderingsglapp

Nyhetskommentar När jag satt på en parkbänk i Stadsparken i Borås ett par timmar innan Rasmus Paludan skulle dyka... lördag 14/5 00:10

Ryska specialförband pekas ut som hot

Sverige. Ryska specialförband som genomför sabotage eller insatser med kryssningsrobotar. I den... söndag 15/5 18:00

Ny metod väcker hopp om att läka hjärtskador

En ny typ av cellterapi har potential att läka skador på hjärtat efter en infarkt, enligt cell- och... söndag 15/5 15:00

Polisen varnade för våld – sju veckor före

Brott. Polisens underrättelseenhet varnade redan i februari för att det skulle kunna uppstå våldsamheter i... söndag 15/5 12:00

Svagt svenskt stöd för nya EU-vallagar

EU. Bara en av Sveriges 21 Europaparlamentariker ställer sig bakom en föreslagen reform av EU:s... söndag 15/5 07:00

Degraderad Skånberg dåligt för KD

Ledare Än en gång inleder riksdagsledamoten Tuve Skånberg (KD) en personvalskampanj. I många tidigare... lördag 14/5 00:00

Lärjungaträning i Kambodja

Missionsglimten Skumpande på småvägar anländer vi till den lilla byn. Vi ska ha en workshop om lärjungaskap.... lördag 14/5 00:00

Man ska inte tillåta sig behandlas som en slagpåse

Israelkommentar Israel har känsliga säkerhetsintressen i Syrien, där relationer med Ryssland måste hanteras på ett...
Följ Världen idag i sociala medier