På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Webb-tv: ”EFK-församling ägnar sig åt teologisk akrobatik”

En övervägande majoritet av medlemmarna i Örebroförsamlingen Immanuelskyrkan sade nyligen ja i en provomröstning gällande homovigslar. Det är ett av ämnena som Sven Almkvist analyserar i Veckans nyheter. Han kommenterar även TV4-utspelet om att hedersnormer skulle förekomma i frikyrkan, och att svenska skattebetalare ska bidra med 150 miljarder till EU:s coronastödpaket.

Nyheter · Publicerad 12:00, 26 mar 2021

Det var förra veckan som medlemmarna i EFK-församlingen Immanuelskyrkan i Örebro fick ta ställning till huruvida församlingen ska börja viga samkönade svar. Då 80 procent av de röstande medlemmarna sade ja väntas församlingen gå till skarp omröstning före midsommar.

I det åttonde avsnittet av Veckans nyheter skräder Sven Almkvist inte orden då han kommenterar skeendet.

– Det är som jag ser det teologisk akrobatik, säger han.

Ett annat ämne som diskuteras är Jenny Strömstedts uttalande i Nyhetsmorgon om att hedersnormer skulle förekomma inom delar av frikyrkan.

Slutligen analyseras EU:s gigantiska stödpaket som röstades igenom i riksdagen i veckan och att en kristen flicka som vägrade bära slöja fick se en lagändring.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och kommenteras. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play. Programmet finns även som podcast.

Antisemitismen Göran Persson bekämpade har ätit sig in i (S)

Ledare För femtio år sedan låg medlemsantalet i Malmö judiska församling stabilt över tvåtusen personer.... lördag 15/5 00:10

Kristna nordbor utvisades från Sibirien

Ryssland. Resan till kristna vänner i Sibirien slutade på ett chockartat sätt för tre kristna nordbor. Efter... lördag 15/5 09:00

300 på högskoleprov – max 8 i kyrkan

Ledare Förra lördagen, den 8 maj, skrev 35 000 personer högskoleprovet på 120 olika orter i landet. I... lördag 15/5 00:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier