Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Vittnesbörd om befrielse från sexuellt mörker sprids

Före och efter Jesus. Så inleder flera personer nu inlägg på sociala medier där de berättar om hur Gud gripit in i deras liv och fört dem ur destruktivitet och till frihet. Flera unga kvinnor delar vittnesbörd om hur Jesus räddat dem ur en livsstil där de tjänat pengar på sajter där man kan sälja sexbilder och videor.

Nyheter · Publicerad 07:00, 31 okt 2022

På sociala medier sprids som bekant mycket destruktivt material. Men det finns också livgivande historier.

”Jag låg bland den översta en procenten på Onlyfans. Innan det var jag toppsäljare i bilaffärer. Mitt liv kretsade kring pengar, fåfänga, materialism och synd. Jag var en narcissist, en lögnare, högmodig, promiskuös och gillade droger … Jesus räddar”.

Så skriver amerikanska Stephany Escobar på Twitter i ett inlägg som fått många kommentarer. På hennes konto sprider hon kontinuerligt bibelord och berättar om hur frälsningen ledde henne in i ett helt nytt liv.

Onlyfans är en webbsajt som exploderat på senare år. Man kan lägga upp bilder och videos på ett låst konto som människor sedan betalar för att ta del av. Det har stormat kring webbplatsen eftersom en stor del av innehållet är pornografiskt material. Unga kvinnor världen över tjänar pengar, i vissa fall stora pengar, via sajten. Men många vittnar om att livsstilen fört dem ner i mörkret.

”Jag låg också på översta procenten på Onlyfans. Jag drack, var besatt av mig själv, inblandad i häxkonst och droger. Tack Yeshua för att du räddade mig”, skriver en annan ung kvinna, och fler hakar på för att berätta om Guds förvandlande kärlek.

”Jag var drogberoende, otrogen och prostituerad. Jag ljög, fuskade, stal och fick alltid min vilja igenom. Jag hade ett radikalt möte med Jesus i fängelset. Med Guds nåd har jag snart varit fri från heroin och meth i 5 år. Jesus kan rädda vem som helst!” skriver en annan kvinna.

Även män berättar i Twittertråden sina vittnesbörd.

”Jag var en rasist, kraftigt manipulativ och porrberoende till den grad att jag såg självmord som enda utvägen … Gud sträckte sig ut och förvandlade mig för alltid”, berättar en man.

Jag drack, var besatt av mig själv, inblandad i häxkonst och droger. Tack Yeshua för att du räddade mig.

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00