Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Världen idag startar böneakut för företagare

En ”böneakut” för företagare som drabbats av coronapandemin startas nu av Världen idags företagsnätverk, i samarbete med Focus Business School, ICCC och Sverigebönen. Varje torsdag kan företagare från hela Sverige ansluta till bönemötet via videokonferens.

Nyheter · Publicerad 13:20, 31 mar 2020

Det digitala bönemötet är öppet för alla företagare, men har sitt huvudfokus på små och medelstora företag. Mötet ska börja klockan 12.15 varje torsdag och hålla på i 35 minuter, så att så många som möjligt ska kunna vara med under sin lunchrast.

– Vi vill hjälpa och betjäna företagare, det är därför Världen idag har ett företagsnätverk, säger Per-Olof Eurell, som företräder nätverket.

– Gud har en lösning för varje situation och person. Han gör det ingen annan kan göra.

Den som vill delta bör anmäla sig senast på onsdagseftermiddagen.

Man kan också mejla in böneämnen till bon@varldenidag.se; dessa böneämnen tas sedan med i bönemötena, som ska hållas alla torsdagar under april och maj.

Idén dök först upp hos egenföretagaren Emmanuel Hyllerud, som jobbar med säljutveckling och säljstöd. Plötsligt tycktes han stå inför konkurs efter att nästan en tredjedel av företagets uppdrag försvann på bara några dygn, på grund av coronapandemin. 

– Då var jag helt nere. Jag såg hur hela företaget skulle falla ihop, säger Emanuel Hyllerud, som har ett femtontal anställda. 

Mitt i krisen som hade uppstått skulle Hyllerud tala om företagande på bibelskolan Livskraft utanför Aneby. Dagen innan funderade han på att ställa in, men när han tog tid i bön vändes hans perspektiv. 

– Jag upplevde hur Gud sade till mig: ”Nästa år när du står och talar på bibelskolan kommer du att ha så många mirakler att berätta om”, berättar Emanuel Hyllerud. 

På väg till bibelskolan dagen därpå upplevde han hur Gud talade igen, om att det kommer att bli ett ”miraklernas år”. Han började gråta när han berättade om det för sin fru på telefon, liksom senare inför eleverna. 

– Jag kände verkligen att detta inte bara var peppning, utan på riktigt, förklarar han. 

Några dagar senare hörde en gammal kund av sig och erbjöd ett nytt uppdrag till Hylleruds företag. Därefter har nya idéer lett till flera nya projekt, och konkurshotet tycks nu vara avvärjt. 

På liknande sätt tror Hyllerud att Gud nu vill göra mirakler, ge kreativitet och idéer till nya produkter och svetsa samman kristna runt om i Sverige. 

– Det jag vill förmedla mest är tro och hopp och vikten av bön, säger Emmanuel Hyllerud. 

Förutom Per-Olof Eurell och Emmanuel Hyllerud kommer bönen bland annat att ledas av Marco Strömberg (Focus Business School) och Lars Magnusson (Sverigebönen).

Nu är det dags för Guds rike att kontra med full kraft.

Ledarkrönika I slutet av februari, blev jag, min son och en god vän inbjudna av en annan god vän till Göteborg.... torsdag 4/6 00:20

Lösningen på kravallerna finns hos personen Jesus

Ledare Det gick bara några dagar efter att USA försiktigt började öppna igen efter corona­pandemins... torsdag 4/6 00:00

De livlösa lemmarna var yttre tecken på en inre, djupare brustenhet.

Inför söndag Apg 4:5–12 Etthundratjugo längtande människor samlades för att be om helig Ande. Det var en osäker... torsdag 4/6 00:20