Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
Hebreerbrevet 10:36

Världen idag

Världen idag AB fick ny styrelseordförande

Per-Olof Eurell avgick som ordförande för Världen idags styrelse i samband med torsdagens bolagsstämma. Han ersätts av Jan Blom.

– Vi önskar Janne all lycka och Guds välsignelse i den nya rollen, säger Världen idags vd Annika Gunnarsson.

Nyheter · Publicerad 16:35, 7 maj 2021

Per-Olof Eurell avtackades efter 17 år i styrelsen, varav tio år som ordförande. I fråga om styrelseuppdrag går han nu vidare till ett engagemang för evangelisten Sebastian Stakset och organisationen Heart of Evangelism.

– Vi är mycket tacksamma till Per-Olof Eurell för hans värdefulla och trogna arbete för tidningen under lång tid, säger Annika Gunnarsson.

Jan Blom, som är pastor för Livets Ord i Uppsala, valdes in som suppleant i styrelsen vid förra årets bolagsstämma. Och nu går han alltså in som ordförande.

– Det känns väldigt roligt och inspirerande, säger han om det nya uppdraget.

Den 53-årige pastorn beskriver Världen idag som en vän som alltid funnits i det egna hemmet. Att få vara med och utveckla tidningen från ett styrelseperspektiv är spännande, tycker han.

– Världen idag är en viktig kristen röst i samhällsdebatten och i en granskande funktion. Men också för att lyfta fram allt det goda som sker i Guds rike, både i Sverige och övriga världen.

Vid bolagsstämman skedde omval av de ordinarie ledamöterna Per-Åke Eliasson, Marita Göransson, Eskil Burenfjäll, Joakim Lundqvist, Camilla Olsson, Hans Augustsson samt av Leo Mäkinen som suppleant.

Niklas Piensohos bibelstudier väcker sorg hos medlemmar i Filadelfia

Bibelstudierna ”Brännande frågor”, där Niklas Piensoho ifrågasatt den klassiska kristna synen på... torsdag 30/3 10:12

Har S nog med idékraft för en förnyad samhällsanalys?

Ledare Ett land behöver inte bara en bra regering, det behöver också en bra opposition. Av flera skäl.... torsdag 30/3 00:10

Torsdagstidningar försenade på grund av trafikkaos

Distribution. Utdelningen av Världen idags tryckta torsdagstidningar kommer dessvärre att bli försenad till... torsdag 30/3 08:30

Av honom, genom honom och till honom är allting

Inför söndag Många av oss har fått frågan: ”Om Jesus hade kommit i dag, utifrån hur allt är i dag, skulle han... torsdag 30/3 00:00