Innan bergen blev till och du skapade jorden och världen, från evighet till evighet är du, Gud.
Psaltaren 90:2

Världen idag

Världen idag AB fick ny styrelseordförande

Per-Olof Eurell avgick som ordförande för Världen idags styrelse i samband med torsdagens bolagsstämma. Han ersätts av Jan Blom.

– Vi önskar Janne all lycka och Guds välsignelse i den nya rollen, säger Världen idags vd Annika Gunnarsson.

Nyheter · Publicerad 16:35, 7 maj 2021

Per-Olof Eurell avtackades efter 17 år i styrelsen, varav tio år som ordförande. I fråga om styrelseuppdrag går han nu vidare till ett engagemang för evangelisten Sebastian Stakset och organisationen Heart of Evangelism.

– Vi är mycket tacksamma till Per-Olof Eurell för hans värdefulla och trogna arbete för tidningen under lång tid, säger Annika Gunnarsson.

Jan Blom, som är pastor för Livets Ord i Uppsala, valdes in som suppleant i styrelsen vid förra årets bolagsstämma. Och nu går han alltså in som ordförande.

– Det känns väldigt roligt och inspirerande, säger han om det nya uppdraget.

Den 53-årige pastorn beskriver Världen idag som en vän som alltid funnits i det egna hemmet. Att få vara med och utveckla tidningen från ett styrelseperspektiv är spännande, tycker han.

– Världen idag är en viktig kristen röst i samhällsdebatten och i en granskande funktion. Men också för att lyfta fram allt det goda som sker i Guds rike, både i Sverige och övriga världen.

Vid bolagsstämman skedde omval av de ordinarie ledamöterna Per-Åke Eliasson, Marita Göransson, Eskil Burenfjäll, Joakim Lundqvist, Camilla Olsson, Hans Augustsson samt av Leo Mäkinen som suppleant.

Om frikyrkan och samkönade relationer

Ledarkrönika Debatten har gått hög sedan Joel Halldorfs text i Expressen om att frikyrkan fullt ut bör acceptera... torsdag 17/6 00:10

Majoritet vill fälla regeringen Löfven

Regeringskris. Fyra partier tänker rösta för att fälla statsminister Stefan Löfven och hans regering i en... torsdag 17/6 16:00

Vårtecken för oföddas rätt till liv en utmaning till Sverige

Ledare Det finns tecken som låter ana en växande förståelse för kritiken mot abortsituationen i världen.... torsdag 17/6 00:10

Fortsatt stöd för Israels regering från kristna Israelvänner

Israelkommentar Efter tolv år med Benjamin Netanyahu vid makten svors på söndagskväll en ny regering in i det...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier