Huddinge

Unga upplevde våg av Guds närvaro i Södertörn­kyrkan

Många gensvarade på kallelsen och på uppmuntran om att ta sin tro på allvar.
Flera personer fick ta emot Jesus som sin frälsare under gudstjänsten.
Deborah Olsson ledde lovsång under fredagskvällen. "Gud var där", säger hon.
Kvällens budskapet handlade bland annat om att utrusta ungdomar och unga ledare att gå ut och predika evangeliet.
Deltagarna fick uppleva en våg av Guds närvaro och den helige Ande.
Förväntan och hungern var stor hos gudstjänstbesökarna.

I fredags samlades över 460 ungdomar från Stockholms­området i Södertörn­kyrkan till evenemanget Carry the Love. Minst 33 personer blev frälsta och många fick uppleva helande och upprättelse.

– Det var verkligen en våg av Guds närvaro och helige Ande, säger Deborah Olsson som var en av lovsångs­ledarna under kvällen.

Publicerad Uppdaterad

Under fredagen besökte ett missionsteam från Circuit Riders, en del av organisationen YWAM (Ungdom med uppgift), församlingen under sin Carry the Love-turné. Undervisningen centrerades, enligt Deborah Olsson, kring evangeliet och den kraft som finns i det. 

Budskapet handlade också om att utrusta ungdomar och unga ledare till att gå ut och predika evangeliet, samt att det de bär på kan förvandla människors liv. 

– Deras vision är att predika det enkla budskapet om vem Jesus är och att utrusta ungdomar och unga vuxna att gå i sin kallelse som kristna, säger hon. 

Olsson berättar hur de inför gudstjänsten bad att det inte bara skulle handla om att samla människor i en lokal, utan att mötet skulle få förvandla människors liv. 

– Vi bad att människors hjärtan skulle röras om och förvandlas på insidan, men också att folk skulle få bli frälsta och möta Gud, säger Olsson. 

Minst 33 personer tog också emot Jesus under kvällen, enligt Olsson. 

Flera kristna inspirerades att gå ut i kallelsen och fatta beslut om att inte kompromissa med sin tro, utan börja ta den på allvar. 

– Det blev något väldigt starkt och avgörande för många kristna i stället för bara ett event, säger Olsson, som även berättar att flera personer upplevde helande och upprättelse. 

Olsson menar att det fanns en hunger hos de deltagare som kom. 

– Folk kom dit med förväntan om att se och möta Gud. Och det kände man verkligen i hela rummet. Gud var där, säger hon. 

Det var som att Gud bara drog dit människor.

Deborah Olsson

Inför mötet hade ungdomsledare från omkring tio olika församlingar gått samman för att be och söka Gud. Man ville  göra detta tillsammans och vinna människor för Jesus. 

– Vi samlade över 460 personer, även om det kändes totalt omöjligt att kunna samla så mycket folk. Det var verkligen Gud som gjorde det. Det var som om Gud bara drog dit människor, avslutar Olsson.

Powered by Labrador CMS