Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Ulf Christiansson: Min fru blev mirakulöst fri från andnöd

Natten till lördagen blev dramatisk för Jerusalemsångaren Ulf Christiansson, då frun, Else-Marie, drabbades av andnöd och bröstsmärta. Men nu vittnar han om hur kraften och auktoriteten i Jesu namn förändrade allt.

– Det vände fullständigt på bara några sekunder, säger han till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 10:47, 29 apr 2020

I fredags kväll hade Ulf Christiansson somnat framför tv:n då han vid halv tolv-tiden väcktes av sin frus skrik inifrån sovrummet. Else-Marie Christiansson hade varit väldigt dålig under hela veckan och tagit prover för covid-19, men ännu inte fått besked.

”Jag sprang in till henne och fick se henne ligga och vrida sig i plågor och hålla sig för bröstet. Jag såg att hon hade svårt att andas”, skriver Ulf Christiansson i ett Facebookinlägg.

”Det var hemskt att se och jag blev väldigt rädd och sprang ut för att hämta telefonen och ringa efter ambulans. Och jag bad hela tiden ... Jesus hjälp oss, hjälp oss, du har ju lovat att hjälpa oss i nöden”, fortsätter Christiansson.

Innan han fick tag på telefonen började hans fru kräkas och han sprang i förvirringen som rådde för att hämta handdukar på nedervåningen. Men på väg nerför trappan var det som om något reste sig upp inom honom, återger han.

”Rädslan inom mig byttes ut emot en vrede och övertygelse att 'nu får det vara nog'. Så jag började ropa högt om och om igen: Ut ur mitt hus, försvinn ut ur mitt hus! Nu!”

När han kom upp igen satt Else-Marie, plötsligt helt återställd, och torkade upp på golvet. Hon sade: ”Jag fattar inte vad som hände, men allting bara försvann, all smärta i bröstet och allt blev bara helt klart. Jag blev fri som i ett under.”

”Vi tackade Jesus för hans seger över sjukdomar, andemakter, ondska och allt som vill plåga oss. Det gäller verkligen än i denna dag. Jag visste att det inte skulle komma tillbaka mer den natten och så blev det också”, skriver Ulf Christiansson.

För Världen idag berättar Ulf Christiansson mer om den dramatiska händelsen.

– Det var så fruktansvärt övernaturligt. Jag stod där och såg min fru mer eller mindre försvinna. Jag är så tacksam över vad Herren gjorde, förklarar han.

Ulf Christiansson är övertygad om att det var ett under.

– Det vände fullständigt på bara några sekunder. Hon såg ut som en helt annan människa efteråt. Det lyste om henne och det var en sådan frid i rummet, vi sov som små lyckliga barn, säger han.

Huruvida det var coronaviruset som hustrun hade drabbats av återstår att se när provresultatet kommer.

– Det spelar egentligen ingen roll vad viruset heter, det viktiga är att allt förändrades för oss och vi är väldigt glada för det. Gud är så god, säger Ulf Christiansson.

Facebookinlägget har fått många positiva kommentarer.

– Responsen har varit helt underbar. Jag skrev ner detta för att ge uppmuntran och hopp. Vi kan stå upp och säga att vi har fått nog. Jag är ju en vanlig människa, men jag fick bara nog.

Ulf Christiansson har själv varit dålig tidigare, men tillfrisknat.

– Vi mår väldigt bra nu, både Else-Marie och jag, säger han.

Det lyste om henne och det var en sådan frid i rummet, vi sov som små lyckliga barn.

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00