Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Tv-kanal erbjuder virtuell Israelresa

Den amerikanska kristna tv-kanalen CBN har skapat en pågående virtuell turistresa i Israel, som besökare kan följa på deras nyhetssajt. Anledningen är att utländska turister inte längre kan åka till dig Israel på grund av coronapandemin.

Nyheter · Publicerad 08:00, 12 apr 2020

Turen presenteras i ett första videoklipp, från tv-kanalens studio i Jerusalem, av CBN:s reporter och Mellanösternchef Chris Mitchell. Han konstaterar att många av tittarna är fast i sina hem på grund av coronapandemin och att de dessutom inte längre kan åka till Israel. 

– Så vi tänkte att vi vill ta Israel till er. Vi kallar det för en virtuell tur i det heliga landet, säger han. 

Det första klippet, som publicerades den 20 mars, kallas “Dag 1”, och visar hur en grupp kristna från Mitchells hemförsamling i USA besöker olika ställen i Israel och beskriver sina känslor. Bland annat ses gruppen vara ute i en båt på Genesaretsjön.

Deltagaren Debbie Carter, som uppges ha väntat i 38 år på att få åka till Israel, beskriver sin känsla av att vara på den plats där Jesus en gång gick runt. 

– Jag har gråtit och hoppat av glädje hela tiden jag har varit här, säger hon. 

Dan Backens, som är pastor i församlingen New Life Providence Church, beskriver hur det är för honom att vara där med grupper från USA. 

– Vad jag gillar med att komma till Israel är framför allt att se förtjusningen hos de församlingsmedlemmar som följer med mig eller de gäster som kan följa med vårt resesällskap, att få se Bibeln komma till liv för dem och vad Gud gör i deras hjärtan, säger han. 

CBN har på sin sida för den virtuella turen fyllt på med ett nytt videoklipp per dag och är i skrivande stund uppe i “Dag 11” av den fortgående digitala rundresan i Israel. 

De olika dagarnas videoklipp är mellan cirka tre och sex minuter långa och visar en bredd av olika slags besöksmål i Israel. Det handlar bland annat om vandringsleder, arkeologiska utgrävningar och välkända platser som Jerusalem, Jordanfloden och Döda havet.

Nu är det dags för Guds rike att kontra med full kraft.

Ledarkrönika I slutet av februari, blev jag, min son och en god vän inbjudna av en annan god vän till Göteborg.... torsdag 4/6 00:20

Iran misstänks för cyberattack mot Israels vattenförsörjning

Mellanöstern. Iran anklagas för att ha utfört en cyberattack mot Israels vattenförsörjning, i syfte att höja... lördag 6/6 22:00

Lösningen på kravallerna finns hos personen Jesus

Ledare Det gick bara några dagar efter att USA försiktigt började öppna igen efter corona­pandemins... torsdag 4/6 00:00

De livlösa lemmarna var yttre tecken på en inre, djupare brustenhet.

Inför söndag Apg 4:5–12 Etthundratjugo längtande människor samlades för att be om helig Ande. Det var en osäker... torsdag 4/6 00:20