Herren har sin glädje i dem som vördar honom, som hoppas på hans nåd.
Psaltaren 147:11

Världen idag

Tv-kanal erbjuder virtuell Israelresa

Den amerikanska kristna tv-kanalen CBN har skapat en pågående virtuell turistresa i Israel, som besökare kan följa på deras nyhetssajt. Anledningen är att utländska turister inte längre kan åka till dig Israel på grund av coronapandemin.

Nyheter · Publicerad 08:00, 12 apr 2020

Turen presenteras i ett första videoklipp, från tv-kanalens studio i Jerusalem, av CBN:s reporter och Mellanösternchef Chris Mitchell. Han konstaterar att många av tittarna är fast i sina hem på grund av coronapandemin och att de dessutom inte längre kan åka till Israel. 

– Så vi tänkte att vi vill ta Israel till er. Vi kallar det för en virtuell tur i det heliga landet, säger han. 

Det första klippet, som publicerades den 20 mars, kallas “Dag 1”, och visar hur en grupp kristna från Mitchells hemförsamling i USA besöker olika ställen i Israel och beskriver sina känslor. Bland annat ses gruppen vara ute i en båt på Genesaretsjön.

Deltagaren Debbie Carter, som uppges ha väntat i 38 år på att få åka till Israel, beskriver sin känsla av att vara på den plats där Jesus en gång gick runt. 

– Jag har gråtit och hoppat av glädje hela tiden jag har varit här, säger hon. 

Dan Backens, som är pastor i församlingen New Life Providence Church, beskriver hur det är för honom att vara där med grupper från USA. 

– Vad jag gillar med att komma till Israel är framför allt att se förtjusningen hos de församlingsmedlemmar som följer med mig eller de gäster som kan följa med vårt resesällskap, att få se Bibeln komma till liv för dem och vad Gud gör i deras hjärtan, säger han. 

CBN har på sin sida för den virtuella turen fyllt på med ett nytt videoklipp per dag och är i skrivande stund uppe i “Dag 11” av den fortgående digitala rundresan i Israel. 

De olika dagarnas videoklipp är mellan cirka tre och sex minuter långa och visar en bredd av olika slags besöksmål i Israel. Det handlar bland annat om vandringsleder, arkeologiska utgrävningar och välkända platser som Jerusalem, Jordanfloden och Döda havet.

Stigmatisering av Polen drivs av ideologiska särintressen

Ledare EU-kommissionen fortsätter att rasa mot medlemslandet Polen som anses bryta mot grundläggande... lördag 27/11 00:10

Första Advent en kontrast till politiskt kaos

Ledare Veckan mellan Domsöndagen och Första Advent, alltså vid skiftet från ett gammalt kyrkoår till ett... lördag 27/11 00:00

Tomas Sjödins författarskap prisas igen

Kultur. Författaren och pastorn Tomas Sjödin har tilldelats året Birger Norman-pris.   Priset vill... lördag 27/11 18:00

Oklart vem som bär skulden för regeringskollapsen

Hade Magdalena Andersson (S) kännedom om att Miljöpartiet kunde lämna regeringen om... lördag 27/11 14:00

Mission på sociala medier i en onådd folkgrupp

Missionsglimten Det plingar till i min telefon. Ett meddelande kommer in på en säker chatt-app från en medarbetare... lördag 27/11 00:00

Hela havet stormar i riksdagen efter den historiska onsdagen

Ledare Hela havet stormar. Så beskrev Sveriges radios Tomas Ramberg situationen efter att MP deklarerat... fredag 26/11 00:10

Senaste nytt

    Därför terrorstämplade Israel sex så kallade ”humanitära” organisationer

    Israelkommentar I oktober terrorstämplade Israel sex humanitära icke-statliga organisationer, så kallade NGO:s....
    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier