Sydamerika

Tusentals frälsningsbeslut i Nicaragua

Längtan efter Gud uppges vara stor i Nicaragua. (Genrebild)

Tiotusentals ska ha tagit frälsningsbeslut under en serie stora väckelsekampanjer i Nicaragua under året. Närmare en miljon människor ska hittills ha besökt kampanjerna.

Publicerad Uppdaterad

Just nu pågår ett omfattande väckelseskeende i Nicaragua, i alla fall om man får tro CBN News rapportering om de evangelisationskampanjer som genomförs i landet av två missionsorganisationer från USA.

Närmare en miljon människor har besökt kampanjerna hittills i år och mer än ett dussin kampanjer är planerade för nästa år. Målet är att nå hela nationen, som har omkring sex miljoner invånare.

Nicaraguas regering ska ha angett att de senaste av kampanjerna har varit de största samlingarna någonsin i landets historia. Enligt missionären Britt Hancock från organisationen Mountain Gateway har tiotusentals tagit emot Jesus som Herre i sina liv och tusentals blivit helade i sina kroppar. Lama går, döva hör och blinda ser.

– Vi är bara så tacksamma till Jesus för det han gör och för att han låter oss ha en roll i det, säger Hancock och förklarar att han och hans fru Audrey bara svarade ja på Guds kallelse att leda kampanjerna i Nicaragua tillsammans med evangelisten Nathan Morris från Shake the Nations Ministries.

– Det är fantastiskt, det är överväldigande, säger Audrey Hancock.

Säg bara ja till Jesus, oavsett vad det gäller.

Britt Hancock

Hon berättar om alla människor som bara fortsätter strömma in under samlingarna och om långa köer av bussar utanför arenorna.

– Och ibland tittar jag på Britt och utbrister: ”Wow, jag är så glad över att vi sade ja till detta”, säger hon.

Britt Hancock beskriver skeendet som ”ett omrörande av hela samhället”.

– Säg bara ja till Jesus, oavsett vad det gäller, uppmanar han.

Powered by Labrador CMS