På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Trump tar ställning för Downs-barnens rätt till liv

Alla människor har rätt att leva. Det säger Donald Trump i ett uttalande om människor med Downs syndrom. ”Vi kommer alltid respektera och ära deras livs okränkbarhet”, skriver han.

Nyheter · Publicerad 13:24, 11 okt 2018

Att oktober är Downs Syndrome Awareness-månaden är något som uppmärksammas av USA:s president Donald Trump. I ett uttalande skriver presidenten att han och hans hustru Melania firar livet tillsammans med de över 250 000 amerikanerna, och andra i världen, som har Downs syndrom.

”Under den här månaden lovar vi att fortsätta skapa möjligheter för de extraordinära män, kvinnor och barn som har Downs syndrom. Varje dag inspirerar de oss att leva med stor kärlek, glädje och uppskattning av världen”, skriver han.

Donald Trump lyfter även fram Downs-personers rätt till liv.

”Alla människor har, av sin skapare, getts värdighet och rätt att leva … Trots några ihållande myter och stigman, även inom vården, omfamnar vår nation starkt den obestridliga sanningen att en Downs syndrom-diagnos är en möjlighet att omfamna Guds gåvor”, skriver han.

”Jag står för liv – i alla sina vackra uttryck – och jag och min administration kommer fortsätta att fördöma de fördomar och den diskriminering som amerikaner med Downs syndrom alltför ofta får utstå”, fortsätter presidenten.

Han skriver att forskning och behandling har gjort att människor med Downs syndrom i dag lever längre, men menar att mer behöver göras.

”Vi kommer alltid stödja drömmarna hos dem med Downs syndrom, och respektera och ära deras livs okränkbarhet, vid varje stadium”, skriver Trump.

Han avslutar uttalandet med ytterligare ett ställningstagande för livet.

”Livet är värdefullt, och det är vår moraliska skyldighet att skydda det och försvara det.”

Skadligt när Försäkringskassan och 1177 manipulerar språket

Ledare 1177 Vårdguiden är ”invånarnas samlade ingång till den offentliga hälso- och sjukvården” och drivs... onsdag 12/5 00:10

Israelambassadör: Vänstern bidrar till judehatet

Antisemitism. Både det importerade hatet från Mellanöstern och den tradition av hat, uppvigling och fientlighet... torsdag 13/5 09:00

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier