Om ni nu har uppstått med Kristus, sök då det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida.
Kolosserbrevet 3:1

Världen idag

Tron är bara halva sanningen, det är namnet på den kampanj som Frälsningsarmén driver under våren som ska sprida kunskap om vad kyrkan arbetar med. Foto: Samuel Teglund

”Tron är bara halva sanningen”

Kännedomen om Frälsningsarmén och vad de gör är för låg. Det är orsaken till att samfundet under våren driver en nationell kampanj för att berätta för fler vad man gör och står för.

Nyheter · Publicerad 00:00, 13 jan 2012

I en undersökning som Frälsningsarmén lät göra framkom att kunskapen om kyrkan var relativt låg. Inte minst var det många som inte hade kännedom om arbetet man bedriver utanför kyrkans väggar, och bland unga visste en fjärdedel inte över huvud taget vad kyrkan var.
– En del gissade på att det hade något med den svenska militären att göra, berättar informationschefen Bert Åberg. Vi vill att fler ska veta mer om vårt arbete, inte minst yngre eftersom det handlar om framtiden.
Detta, tillsammans med ett behov av att samla in mer pengar till verksamheterna, gör att man nu lanserar kampanjen ”Tron är bara halva sanningen”. Namnet antyder att grunden och kärnan är den kristna tron, men att det finns fler saker som man engagerar sig i och kampanjen kommer att märkas i samband med olika arrangemang samfundet gör samt i tidningsannonser och liknande.
Vi har ett brett och omfattande social arbete vilket inte så många känner till, man kanske vet något om att vi hjälper hemlösa, men många av de andra sakerna vi gör är okända. Många vet inte heller att det är en kristen kyrka som driver allt detta.

Samtidigt har också Fräls-nings-armén, med start i onsdags, en ny grafisk profil. Det handlar bland annat om en förändrad logotype och ett nytt typsnitt.
Frälsningsarmén finns i 124 länder, i Sverige har vi haft den gamla loggan sedan 80-talet, det var dags att förändra, visa oss mer samtida men samtidigt peka på att vi funnits länge, och det tycker vi att den här kan signalera. Med den närmar vi oss också hur det ser ut i andra länder.

Bert Åberg hoppas att satsningarna ska väcka nyfikenhet kring Fräls-ningsarmén och han menar att man gått stärkt ur den omdiskuterade granskning som TV4-programmet Kalla fakta gjorde om samfundet och deras syn på homosexualitet.
– Vi fick mycket reaktioner när det hände, men jag måste säga att det har inte påverkat insamlingsverksamhet eller arbetet i övrigt, Har det påverkat på något sätt så är det i så fall att vi har blivit mer öppna för frågor och dialog kring den problematik programmet lyfte fram. En och annan bidragsgivare har dragit tillbaka sina gåvor, men vi har också fått nya gåvogivare i stället, säger han.

SAMUEL TEGLUND

>>LÄS MER

 

Smalspåriga sommartal från både S och M

Ledare En brakförlust för Magdalena Andersson. Det var resultatet av matchen mot Ulf Kristersson, när de... tisdag 16/8 00:10

Kairo sörjer de döda i kyrkbranden

Egypten. Minst 41 människor omkom och många skadades i en brand i en koptisk kyrka i Egyptens huvudstad... måndag 15/8 14:32

Var lugn och stilla och besinna att han är Gud

Bönekrönika Bedjarna vet att det är ute med oss om inte Gud griper in. Människor kan åstadkomma mycket, men... tisdag 16/8 00:00

En oväntad påminnelse om Kremls misslyckande

Gästkrönika När jag tror att jag är på ”riktig semester”, och därmed också tror att jag lyckats komma bort från... tisdag 16/8 00:00
Följ Världen idag i sociala medier