Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Todd White ångrar sig: Borde ha talat tydligare om omvändelse

Den amerikanske predikanten Todd White, som besökte Sverige 2016, ångrar nu att han inte varit tydligare i sin förkunnelse mot synd.

– Jag känner att jag inte har predikat hela evangeliet. Och jag ångrar mig, sade han vid en uppmärksammad predikan förra helgen.

Nyheter · Publicerad 20:00, 5 aug 2020

Todd White leder kyrkan Lifestyle Christianity i Texas, USA, och var en av dem som predikade på Friends Arena under eventet Awakening Scandinavia 2016.

Han beskriver sig själv som en ”reformerad drogmissbrukare och ateist”, och vid en känslosam predikan i i Watauga, Texas, nyligen sade White att han under sina 16 år som predikant missat att predika ”hela evangeliet”. I de delar som han missat inkluderar han det som handlar om vikten av att omvända sig från synd.

– Jag känner att jag inte har predikat hela evangeliet. Och jag ångrar mig, sade han, enligt Christian Post.

White berättar att han på senare tid läst både den legendariske baptistpredikanten Charles Spurgeon och evangelisten Ray Comfort, som båda lägger stor tonvikt vid omvändelse från synd.

– Om människor inte vet att de är syndare kommer de inte förstå sitt behov av en Frälsare, fortsatte White, och ställde frågan vad tecknet på verklig omvändelse är:

– Att du hatar synd. Ditt mål som kristen är att formas till hans avbild – att förvandlas till hans avbild – till likhet med honom, och att faktiskt vandra som Kristus vandrade.

Jesus föraktade inte syndare, fortsatte Todd White, men Jesus hatade synden och konfronterade den hela tiden.

– Han kallade de människor som levde i synd för ”syndare”. Ändå älskade han dem och alla följde honom. Vad har det tagit åt dagens kyrka? undrade White, och påpekade att varje människa ska möta Herren ansikte mot ansikte.

I maj riktades skarp kritik mot bland annat Todd White i den amerikanska tv-serien American Gospel: Christ Alone, som lyfter fram evangelister vars förkunnelse framför allt fokuserar på framgång och helanden. Todd White kallades där för ”charlatan” för att han till synes helat människor med olika långa ben.

I sin predikan i Watauga tog Todd White även kraftigt avstånd från det slags förkunnelse som handlar mer om vad man som människa har att vinna av Gud, och mindre om vad Gud kräver av människan.

– Om du närmar dig Gud för att få ett bättre liv, så tar du evangeliet på fel sätt, sade han, enligt CBN News, som lagt upp filmklipp från predikan i anslutning till artikeln.

Vår tillhörighet som kristna är Guds rike

Ledare Två rörelser i tiden brukar kallas för nationalism och globalisering. Hur ska vi som kristna... lördag 26/9 00:00

Driver podd som kritiserar evolutionen

Ung. Stämmer det läraren säger på NO-lektionen? Hur väl underbyggd är egentligen evolutionsteorin? Redan... lördag 26/9 18:00

Ny verksamhetsledare inom Pingströrelsen

Församling. Pingst styrelse har utsett en ny verksamhetsledare till Pingst Församling. Det blir Richard... lördag 26/9 14:00

Ingen paus för förföljelsen under corona

Missionsglimten Under corona­pandemin har jag skickat flera vädjanden om förbön för kristna som förföljs på grund... torsdag 24/9 00:10

Driver podd som kritiserar evolutionen

Ung. Stämmer det läraren säger på NO-lektionen? Hur väl underbyggd är egentligen evolutionsteorin? Redan...

Hur blir jag bättre på att lyssna på min fru?

Familjefrågan Jag har ett problem. Min fru och flera andra blir lätt irriterade på mig för att de upplever att...