Är någon bland er vis och förståndig, då skall han visa sina gärningar genom ett klokt och vänligt uppträdande.
Jakobsbrev 3:13

Världen idag

Todd White ångrar sig: Borde ha talat tydligare om omvändelse

Den amerikanske predikanten Todd White, som besökte Sverige 2016, ångrar nu att han inte varit tydligare i sin förkunnelse mot synd.

– Jag känner att jag inte har predikat hela evangeliet. Och jag ångrar mig, sade han vid en uppmärksammad predikan förra helgen.

Nyheter · Publicerad 20:00, 5 aug 2020

Todd White leder kyrkan Lifestyle Christianity i Texas, USA, och var en av dem som predikade på Friends Arena under eventet Awakening Scandinavia 2016.

Han beskriver sig själv som en ”reformerad drogmissbrukare och ateist”, och vid en känslosam predikan i i Watauga, Texas, nyligen sade White att han under sina 16 år som predikant missat att predika ”hela evangeliet”. I de delar som han missat inkluderar han det som handlar om vikten av att omvända sig från synd.

– Jag känner att jag inte har predikat hela evangeliet. Och jag ångrar mig, sade han, enligt Christian Post.

White berättar att han på senare tid läst både den legendariske baptistpredikanten Charles Spurgeon och evangelisten Ray Comfort, som båda lägger stor tonvikt vid omvändelse från synd.

– Om människor inte vet att de är syndare kommer de inte förstå sitt behov av en Frälsare, fortsatte White, och ställde frågan vad tecknet på verklig omvändelse är:

– Att du hatar synd. Ditt mål som kristen är att formas till hans avbild – att förvandlas till hans avbild – till likhet med honom, och att faktiskt vandra som Kristus vandrade.

Jesus föraktade inte syndare, fortsatte Todd White, men Jesus hatade synden och konfronterade den hela tiden.

– Han kallade de människor som levde i synd för ”syndare”. Ändå älskade han dem och alla följde honom. Vad har det tagit åt dagens kyrka? undrade White, och påpekade att varje människa ska möta Herren ansikte mot ansikte.

I maj riktades skarp kritik mot bland annat Todd White i den amerikanska tv-serien American Gospel: Christ Alone, som lyfter fram evangelister vars förkunnelse framför allt fokuserar på framgång och helanden. Todd White kallades där för ”charlatan” för att han till synes helat människor med olika långa ben.

I sin predikan i Watauga tog Todd White även kraftigt avstånd från det slags förkunnelse som handlar mer om vad man som människa har att vinna av Gud, och mindre om vad Gud kräver av människan.

– Om du närmar dig Gud för att få ett bättre liv, så tar du evangeliet på fel sätt, sade han, enligt CBN News, som lagt upp filmklipp från predikan i anslutning till artikeln.

100-årig demokrati lider av allvarliga skavanker

Ledare En ny riksdag har öppnats och vi har påmints om att det är 100 år sedan den parlamentariska... lördag 18/9 00:10

Högstadieelever erbjuds vaccin

Hälsa. Knappt en halv miljon barn mellan 12 och 15 år ska nu erbjudas vaccin mot covid-19. Hur... fredag 17/9 21:00

Ska kyrkor göras om till moskéer?

Webb-tv. Sverige kommer bli ett helt annat land ifall kyrkor görs om till moskéer. Det säger Sven Almkvist i... fredag 17/9 12:00

Bevara mitt hjärta – därifrån utgår livet

Missionsglimten – Hallå? Hej, syster, hur mår du? Jag har saknat dig! Jag blir alltid så glad, uppmuntrad, fylld... lördag 18/9 00:00

Lyckligtvis är Gud inte som du och jag.

Ungkrönika lördag 18/9 00:00

Senaste nytt

När två världsbilder kolliderar

Israelkrönika Jakten på de sex terrorister som rymde från Gilboafängelset i Israel förra veckan har fullständigt...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier