Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Tigleth Malkey skulle ha blivit vakanspastor för Skellefteå pingst, men församlingen har nu valt att backa. Foto: Sandra Lagestrå, Pingst FFS/Arkiv

Tigleth Malkey backar i rollen som riksevangelist

Tigleth Malkey anställdes under 2019 som Pingst FFS första riksevangelist. Nu kommer han att backa från sin offentliga tjänst och kommer inte heller att bli vakanspastor i Skellefteå pingst som det tidigare aviserats.

Nyheter · Publicerad 07:00, 27 apr 2021

– Han har en projektanställning för Pingst FFS som bara löper detta år och det har hänt saker som gjort att han nu kommer att backa lite från det offentliga för att bearbeta vissa saker. Sedan hoppas vi att han ska komma tillbaka som predikant framöver, säger Daniel Alm, föreståndare för Pingst FFS.

Alm säger att han inte vill gå in på detaljer, men att det framkommit omständigheter i samband med anställningsprocessen som vakanspastor för Skellefteå pingst som gjorde att församlingen backade.

– De har sedan varit i kontakt med oss och vi har konstaterat att det behövs en tid av bearbetning för honom. Den kommer Pingst att stötta fullt ut. Vi ser fram emot att han ska komma tillbaka och predika igen i framtiden. Den här processen är också Tigleth införstådd i.

Världen idag har varit i kontakt med Tigleth Malkey, som i nuläget avböjt att ge en kommentar.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10