Nyheter

Terrorn mot civila israeler hyllades i svenska städer

Palestinska flaggor och polis på plats vid en bilburen manifestation på Rosengård i Malmö på söndagskvällen. Enligt Sydsvenskan.se startade bilkaravanen på Rosengård och gick sedan till de centrala delarna i Malmö.

”Groteskt”. Så sammanfattar statsminister Ulf Kristersson de pro-palestinska manifestationer som genomfördes på flera håll i Sverige under den gångna helgen. Palestinier har bland annat genomfört icke tillståndsgivna bilkorteger med hundratals fordon där man hyllat terroristgruppen Hamas.

Publicerad Uppdaterad

Enligt en kartläggning som Doku gjort samlades tusentals palestinier i lördags i svenska städer för att hylla terroristgruppen Hamas. I Kristianstad, Växjö och Malmö genomfördes icke tillståndsgivna bilkorteger där det tutades och viftades med palestinska flaggor. I Malmö rör det sig om en bilburen manifestation som utgick från Rosengårds centrum och hade Möllevångstorget som mål. Enligt Malmöpolisen färdades demonstranterna i 200–300 bilar. Filmklipp som lagts ut på sociala medier visar hur hundratals dansande och sjungande människor följer efter bilarna.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS