Jag vill prisa Guds namn med sång och upphöja honom med tacksägelse.
Psaltaren 69:31

Världen idag

Den 22 augusti lanseras Israels första ”sail-in”-bio i HaYarkon Park, Tel Aviv. Besökarna sitter i båtar på coronasäkert avstånd från varandra. Foto: Copyright: Image courtesy Tel Aviv-Yafo Municipality

Tel Aviv lanserar Israels första ”sail-in”-bio

Tel Aviv har sjösatt Israels första flytande ”sail-in”-bio, där sjuttio ”socialt distanserade” båtar står till besökarnas förfogande.

Nyheter · Publicerad 09:00, 19 aug 2020

– Initiativet att visa film på HaYarkon Parks båtsjö är ytterligare ett kreativt sätt att spendera heta augustidagar på, i enlighet med hälsoministeriets riktlinjer, säger Tel Aviv-Jaffas borgmästare, Ron Huldai, i ett pressmeddelande på kommunens hemsida.

Från den 22 till den 28 augusti kommer man att visa film under stjärnorna på denna flytande biograf, i samarbete med Tel Aviv Cinematheque.

Sjuttio stycken ”socialt distanserade” båtar finns att tillgå, för både barn och vuxna. Båtarna placeras två meter ifrån varandra framför en storbildsskärm.

Eventet har blivit godkänt av Israels hälsoministerium och kommer att hållas i strikt överensstämmelse med folkhälsoföreskrifterna.

Det blir totalt åtta filmvisningar, varav fyra familjeföreställningar och fyra för vuxna.

Coronapandemin har inneburit stora utmaningar för den kulturella sektorn världen över, så även för Tel Aviv-Jaffa. Lanseringen av Israels första ”sail-in”-bio är ett av kommunens initiativ för att bistå stadens kulturliv.

Tidigare initiativ har bland annat varit utomhusföreställningar med en mindre publik på restauranger och kaféer, online-event, guidade stadsvandringar, gruppträning på kommunhusets tak och musikföreställningar på taket till Eretz Israel Museum.

Initiativet att visa film på HaYarkon Parks båtsjö är ytterligare ett kreativt sätt att spendera heta augustidagar på, i enlighet med hälsoministeriets riktlinjer.

Jesus kallar alla lärjungar att förneka sig själva

Gästledare Lagom till Pingst FFS rådslag i maj 2023 utkom forskningsrapporten ”Pingströrelsens ecklesiologi i... fredag 9/6 00:10