Med Guds makt blir ni genom tron bevarade till den frälsning som finns beredd och skall uppenbaras i den sista tiden
1 Petrusbrevet 1:5

Världen idag

Lars Magnusson. Foto: Mikael Good

Tapp bland prenumeranter – ändrad postutdelning påverkade

Coronapandemin och förändrade förutsättningar för tidningsutdelningen verkar ha satt sina spår när det gäller Världen idags upplaga under förra årets första halvår.

Den nedgång som noterats för 2021 är dock på väg att återhämtas, tror vice vd Lars Magnusson.

Nyheter · Publicerad 20:00, 15 mar 2022

Kantar Sifo har nu släppt upplageredovisningen för kalenderåret 2021. Siffrorna visar att Världen idag förra året bröt en femårig positiv utveckling och minskade sin upplaga med motsvarande 3,3 procent.

– Vi har haft ett utmanande år, som framför allt präglades av att Postnord började med varannandagsutdelning, säger Lars Magnusson.

– Det slog hårt mot oss framför allt under det första halvåret, och fick oss att gå över till morgonutdelning i hela landet.

Till detta kom att tidningen till följd av pandemin inte som brukligt kunde möta läsare och potentiella nya prenumeranter på konferenser och i kyrkor.

– Nu kan vi bli synligare igen och har börjat med morgonutdelning i hela landet. Det gör att vi nu har gott hopp om att hämta in tappet och dessutom öka framöver, säger Lars Magnusson.

Prenumerationssiffrorna bygger på den så kallade TS-statistiken, där svenska tidningars upplagor redovisas varje år. I upplagesiffran ingår personer som får papperstidningen i brevlådan samt prenumeranter som läser tidningen genom e-tidningen eller inloggning på hemsidan.

När det gäller de kristna tidningarna visar upplageredovisningen varierande resultat. Dagen låg kvar på en oförändrad upplaga under 2021, medan Hemmets vän tappade 12,4 procent. Sändaren noterade en minskning med 2 procent, medan Inblick ökade med 2 procent.

Veckans KD-affär vittnar om en partikultur på glid

Ledare För ett halvår sedan fick Kristdemokraterna gå in i regering som näst starkaste parti. Det var en... lördag 18/3 00:10

Utredaren: Ingen anledning att misstro tjänstemän

Polischefshärvan. Att kontakta andra personer som sökte Linda Staafs chefstjänst eller intervjua personer som var... måndag 20/3 08:13

Omdömeslöst när SVT gör pr för dragqueens

Ledare Snusk och förvirring på bästa sändningstid. Så kan man utan överdrift beteckna SVT:s nya... fredag 17/3 00:10