Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Förkunnaren Mike Pilavachi, som nu utreds för övergrepp, har vid flera tillfällen medverkat på svenska kristna konferenser. Foto: Mikael Good

Sverigebekant brittisk förkunnare utreds för övergrepp

Grundaren till Soul Survivor i England, Mike Pilavachi, utreds för anklagelser om övergrepp, uppger församlingen på sin hemsida.

Pilavachi har flera gånger besökt olika möten och konferenser i Sverige.

Nyheter · Publicerad 21:00, 11 maj 2023

Välkända kristna förkunnaren Mike Pilavachi utreds sedan en tid tillbaka för anklagelser om att ha begått övergrepp. Pilavachi är en av grundarna till församlingen Soul Survivor i Watford, England.

Församlingen uppgav inledningsvis att polisen inte är inblandad, att det inte är fråga om en brottsutredning utan en utredning som genomförs av Church of England samt att Mike Pilavachi inte stängts av från tjänstgöring. Däremot uppgav man att man kommit överens med Pilavachi om att denne tar paus från samtliga sina uppdrag under den tid som utredningen pågår.

”Detta är smärtsamt. Vi kommer att fortsätta att göra allt vi kan för att säkerställa att Soul Survivor är en säker plats för alla”, skriver församlingen på sin hemsida.

För några år sedan medverkade Mike Pilavachi på såväl Nyhemsveckan som Torpkonferensen. Sommaren 2022 återvände han till Sverige som talare under Vineyard Nordic Summer camp.

I april 2020 berättade Världen idag om att Pilavachi lade ned Soul Survivor festival, en av Europas största ungdomsfestivaler, som han grundat och lett i närmare 30 års tid.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00