Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Svenska politiker uppmanas se film om abortchef

Den svenska prolife-organisationen Människovärde har i ett mejl till riksdagens samtliga ledamöter uppmanat dem att se filmen Oplanerat som handlar om en tidigare abortchef som blev en röst för de ofödda barnen. Som makthavare behöver man på djupet förstå varför vissa motsätter sig abort, skriver man i brevet.

Nyheter · Publicerad 19:00, 13 apr 2023

Som Världen idag tidigare berättat har filmen Oplanerat haft Sverigepremiär och kan ses via Himlen TV7. Den handlar om Abby Johnson, tidigare chef för en abortklinik i USA, som efter att ha medverkat vid en abort och sett verkligheten av vad ett sådant ingrepp innebär lämnade sin tjänst och i stället började tala för de ofödda barnens rätt till liv.

Prolife-gruppen Människovärde har nu skickat ett mejl till riksdagens ledamöter där man manar dem att se filmen. Utgångspunkten är att regeringspartierna har offentliggjort att de påbörjat arbetet med att försöka grundlagsskydda abortlagstiftningen.

”Därför anser vi det angeläget att du är fullt insatt i frågan, vilket betyder att du också på djupet måste förstå varför vissa fortfarande så enträget motsätter sig abort”, står det i mejlet som också innehåller en länk till filmen.

Människovärde gjorde nyligen även ett annat utskick till makthavarna i riksdagen för att bemöta falska argument när det gäller mödradödlighet i relation till lägre aborttal.

De berättar om den rapport som de sammanställt och som visar hur tveksamma siffror om den påstådda nyttan med aborter sprids i debatten och påpekar att experter menar att legalisering av abort inte haft någon positiv inverkan på mödradödligheten i något land.

”Eftersom grundlagsändringar inte ska göras lättvindigt önskar vi att du noggrant sätter dig in i frågan från flera håll”, skriver Människovärde i sitt mejl till riksdagsledamöterna.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

26 irakiska medborgare tvångsutvisade från Sverige

Politik. 26 irakiska medborgare har tvångsutvisats från Sverige. Transporten genomfördes under tisdagen,... onsdag 27/9 22:00

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00