Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Annonsering på en del av Helsingfors bussar. Budskapet: Jag fann det! Se vår berättelse. Hitta det du också. Foto: Börje Börlén

Svenska pastorer vill göra finsk kampanj i Sverige

En kampanj som den i Finland är fullt möjlig att genomföra också i Sverige. Det menar predikanten Morgan Carlsson som nyligen besökte Helsingfors för att studera den finska kristenhetens jättesatsning med att evangelisera landet städer.

– Nyckeln är engagerade kontaktpersoner och enhet mellan olika församlingar menar Carlsson.

Nyheter · Publicerad 17:50, 8 okt 2022

På resan till Finland hade Morgan Carlsson med sig Christer Roshamn, pastor i Folkungakyrkan, Stockholm. Med på resan var också Mikael Severinsson och Dick Bergkvist, företrädare för Mediemission International som är systerorganisation till IRR-TV/Mediemission i Finland och som samordnar kampanjen där.

– Jag hade inbjudit några fler församlingsledare från olika sammanhang att följa med, men tyvärr fungerade det inte denna gång, säger Morgan Carlsson, känd resande förkunnare och själv ansvarig för Mediemission International i Sverige.

Mediemission International i Sverige har ett livligt samarbete med moderorganisationen i Finland och har på nära håll sett den goda frukt som detta arbete gett. Morgan är helt övertygad om att något liknande är fullt möjligt även i Sverige.

– Ja, eftersom konceptet fungerar i vårt grannland ser jag inga hinder till att det inte också skulle fungera här. Viktigaste nyckeln som jag ser det är att pastorer och ledare kan ta till sig detta annorlunda sätt att tänka. En annan förutsättning är enhet mellan olika församlingar i ett gemensamt engagemang för människors frälsning, säger Morgan Carlsson.

Pastor Christer Roshamn var också mycket positiv och imponerad efter studiebesöket i Helsingfors. Inte minst av den uppslutning som kampanjen fått från evangeliska församlingar över hela landet.

– Jag är positiv och vill gärna vara med och inspirera till att gå vidare med detta, säger han om planerna på att kunna göra något liknande i Sverige.

En förutsättning är att det blir en bred allkristen uppslutning, menar han.

– Man skulle kunna börja med att testa konceptet i någon större stad, säger Roshamn.

Även Dick Bergkvist och Mikael Severinsson vid Mediemission i Sverige är mycket berörda av intrycken från Finland och tror att något liknande i Sverige skulle vara väldigt positivt.

– I styrelsen har vi samtalat om detta i nio år och moderorganisationen i Finland har visat på väldigt goda resultat av dessa satsningar. Ekonomiskt tror jag inte det skulle vara några problem, om vi får en bred uppslutning omkring det hela, sammanfattar Mikael Severinsson.

(J)ag ser inga hinder till att det inte också skulle fungera här.

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10