Anförtro dina verk åt Herren, så har dina planer framgång.
Ordspråksboken 16:3

Världen idag

Svensk evangelist predikade för 900 colombianska fångar

Nyligen fick evangelisten Stig Jirénius möjlighet att predika evangeliet på ett fängelse i Colombia. Responsen från fångarna var överväldigande, berättar han.

”Väckelsestämning”, skriver Jirénius.

Nyheter · Publicerad 18:00, 29 okt 2022

Ankarstiftelsen startades 1996 av tidigare ordföranden Börje Erdtman samt Sven Bergholm. Sedan dess har stiftelsen bedrivit ideell hjälpverksamhet i flera länder men främst i Colombia där man bland annat arbetar med ett projekt vid namn Fängelsemissionen.

Ankarstiftelsen stöttar ett team på 43 personer som tidigare suttit i fängelse, men blivit förvandlade i och med frälsningen i Jesus Kristus.

Skaran av frälsta före detta kriminella har utbildats av Fängelsemissionen och sedan sänts ut till närmare 100 colombianska fängelser.

Nyligen fick svenske evangelisten Stig Jirénius möjlighet att, i samarbete med Ankarstiftelsen, predika evangeliet för cirka 900 fångar i colombianska Santa Marta.

”Vilken respons och väckelsestämning! Tusentals fångar har upplevt Jesu befriande kraft de sista åren här i Colombia. Underbart”, skriver Jirénius på sin Facebooksida.

Stig Jirénius befann sig i en atmosfär som var öppen för evangeliet.

”Många fångar som upplevt friheten i Kristus. Andra som längtar efter förvandling. Positiva 'plitar' och poliser. Fantastiskt”, berättar han.

I december i fjol berättade Världen idag om att Ankarstiftelsens grundare Börje Erdtman medverkat i TV4:s ”Malou efter tio” och där berättat att ”frälsning är vägen ut ur kriminalitet”.

Erdtman berättade för programledaren Malou von Sivers om 12 000 fångar som under 2020 ställde sig upp och lovade inför Gud och de andra fångarna att aldrig mer ägna sig åt kriminalitet.

– Det går bra för 80–90 procent av dem. Du fattar att det är lönsamt, sade Erdtman till von Sivers.

Förra hösten tilldelades Erdtman medalj av den colombianska kongressen för sitt arbete med att mäkla fred mellan Colombias fruktade gäng.

Tusentals fångar har upplevt Jesu befriande kraft de sista åren här i Colombia.

Ankarstiftelsen

Grundare: Börje Erdtman och Sven Bergholm.

Grundades: 1996.

Verksamhet: Insamlingsstiftelse som bedriver hjälparbete utomlands.

Plats: Colombia, men är även engagerade i projekt i flera andra länder.

Aktiviteter: Arbete via skolor, med vatten, fotboll samt fängelsearbete.

Källa: ankarstiftelsen.se

Det ökade könsgapet visar på vikten av win/win-lösningar

Ledare Det har talats mycket om ”könsgapet” på senare tid. I augusti kom en stor europeisk undersökning... torsdag 1/12 00:10

Det var som i Kornelius hus

Missionsglimten En färsk missionsglimt sedan några veckor tillbaka – men med igenkänningsfaktor från riktigt gammal... torsdag 1/12 00:00