Nyheter

"Strävan efter synlig enhet viktig"

Den kyrka som Ulf Ekman och hans hustru går in senare i vår är en mångfacetterad bjässe, som på senare tid delvis färgats starkt av karismatisk väckelse. Det är en kyrka som anser sig förvalta strävan efter synlig kristen enhet, och som samarbetar både med kristna och "människor av god vilja".

– Katolska kyrkan är inte entydig, eftersom människor inte är entydiga. Det finns många tolkningar och förståelse av tron inom den katolska kyrkan, precis som i den protestantiska världen.
Det säger Bengt Malmgren, Stockholmsbo, bloggare och katolsk karismatiker. Han deltog i en studieresa till Rom tillsammans med paret Ekman 2011, och har i likhet med många andra sett hur Livets ords grundare långsamt närmat sig en katolsk förståelse av kyrka, ämbete och sakrament.
– Katolikerna menar att Kristus grundat en enda kyrka på jorden, och att katolska kyrkant förvaltar den kristna uppenbarelsens fullheten. Synen på kyrkan som en enda och det katolska konceptet för detta har som jag förstår starkt attraherat Ulf Ekman, och som han nu bejakar, säger Bengt Malmgren.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS