Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Stort intresse för borttaget upprop mot abort i grundlagen

Ett upprop mot regeringens planer på att grundlagsskydda aborträtten fick snabbt stort gensvar. Över 300 personer hade hunnit skriva under namninsamlingen när den plötsligt stängdes ner. Initiativtagarna har fått många frågor från människor som vill skriva under och funderar nu på hur de kan gå vidare.

Nyheter · Publicerad 13:00, 23 mar 2023

Nyligen publicerades ett digitalt upprop med rubriken ”Grundlagsskydda de ofödda barnen”. Detta som en protest mot regeringens arbete för att grundlagsskydda aborträtten.

Men, som Världen idag rapporterade på tisdagen, stängdes uppropet plötsligt ner av den digitala plattformen Mitt skifte, där människor erbjuds starta sina egna namn­insamlingar. ”Den här namninsamlingen har inaktiverats på grund av opassande innehåll” är sajtens motivering till åtgärden.

Initiativtagarna Annette Westöö och Elia Hurtig har mejlat till Mitt skifte två gånger men ännu inte fått något svar.

– Det står på hemsidan att man kan redigera sin text men det framgår inte vad de anser är opassande, säger Westöö till Världen idag.

Hon berättar att det är många som hört av sig till henne och frågat var de kan hitta namninsamlingen. Flera personer har också hört av sig till Världen idag med samma fråga.

– Jag ska försöka ändra några formuleringar men om det inte går att få i gång listan får vi hitta andra vägar. Vi får se vad vi landar i.

Annette Westöö har även försökt få svar på om hon kan få tillgång till förteckningen över de personer som hunnit skriva under.

I namninsamling stod det bland annat följande: ”Vi vädjar till Tidöpartierna att tänka om. Det finns ingen 'rätt till abort'. En abort innebär dödligt våld mot en oskyldig människa, och ingen lagtext i världen kan förvandla denna handling till något gott och riktigt. Däremot finns det en rätt till liv. Denna rätt respekteras inte i vårt land i dag, där 38 000 barn årligen dödas i moderlivet. Om något ska skrivas in i grundlagen är det således ett rättsskydd för dessa oskyldiga medmänniskor”

Världen idag har utan framgång sökt Mitt skifte för att få svar på vad i texten de anser är opassande.

Som tidningen tidigare påpekat är Mitt skifte en del av en vänsterorienterad rörelse, vars kanslichef Robin Zachari bland annat arbetat med vänstersajten Alliansfritt Sverige.

Det framgår inte vad de anser är opassande.

Rädslan att bli lämnad kvar

Församlingsdoktorn. Som pastor stöter jag emellanåt på människor som under 1970- och 1980-talet hörde predikningar om... fredag 2/6 00:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10

Kinesisk expert: Labb kan vara ursprung till coronaviruset

Kina. Det kan inte uteslutas att coronaviruset ursprungligen kom från ett laboratorium. Det säger George... torsdag 1/6 22:00

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10