Varför har du gått med i Svenska kyrkan?
– Det här ingår i en större kontext. Jag jobbar ju med mission och församlingsplantering i Stockholm. I höstas blev jag och min fru utsända av Folkungakyrkan för att nå Östermalmsborna med evangeliet. Jag tror inte att man når dem genom att starta en frikyrka, för jag tror inte att de kommer då. Den enda koppling de har till kristen tro är Svenska kyrkan.
– Liksom Jesus och Paulus gick till synagogan när de kom till en stad, så går jag till ställen där människor är. Det innebär restauranger, bostadsrättsföreningar och sociala medier, men även Svenska kyrkan.
Vilka frågor kommer du att driva i kyrkopolitiken?
– Först och främst får vi se hur det går [i höstens val]. Vi diskuterar att jag ska komma med på den kristdemokratiska listan, men sedan ska jag också bli invald, så det är för tidigt att säga något om detta. Min enda agenda är att sprida evangeliet till alla Östermalmsbor. Om jag blir invald är mitt mål att främja detta.
Vad tror du att du kan bidra med?
– Med mina erfarenheter och mitt engagemang för den kristna församlingen och kristen tro i Sverige så tycker jag att jag har en hel del att bidra med. Det kryllar ju inte av Östermalmsbor med min inriktning, direkt.
Tycker du att kyrka och politik hör ihop?
– Nej.
Men du vill ändå engagera dig i kyrkopolitiken?
– Ja, men i första hand ser jag det som ett sätt att skapa kontakt. Den koppling som finns mellan politiska partier och kyrka tycker jag ska avvecklas så mycket som det går, men systemet ser nu ut som det gör.
Kommer du även ha ditt andliga hem i Svenska kyrkan?
– Vi kommer att fortsätta vara medlemmar i Folkungakyrkan [EFK], men samtidigt gå till olika svenskkyrkliga kyrkor på Östermalm. Jag tycker inte att det här är så dramatiskt; det finns ju många frikyrkliga personer som är medlemmar i Svenska kyrkan. Om alla frikyrkliga drar därifrån tror jag inte att det blir en bra utveckling.