Nyheter

Stakset tilldelades medalj för hjälparbetet i Ukraina

Sebastian Stakset har vid flera tillfällen varit på plats för att hjälpa det krigsdrabbade Ukraina. Nyligen tilldelades han en medalj för sina hjälpinsatser.
Sebastian Stakset har vid flera tillfällen varit på plats för att hjälpa det krigsdrabbade Ukraina. Nyligen tilldelades han en medalj för sina hjälpinsatser.

Evangelisten och rapparen Sebastian Stakset har sedan krigets utbrott varit engagerad i att hjälpa nödställda ukrainare. Nyligen fick Stakset, på plats i Ukraina, ta emot en medalj för sina insatser i att bistå hjälpbehövande människor.

Publicerad Uppdaterad

Jag tycker inte på något vis jag förtjänar den.

Sebastian Stakset om sin medalj

Världen idag har tidigare berättat om Sebastian Staksets engagemang för Ukraina. Nyligen fick Stakset, som ännu en gång rest till det krigsdrabbade landet, motta en medalj som uppskattning för det humanitära hjälparbete som organisationen “Christians for Ukraine” utför på plats.

”Jag har fått den stora äran att bli tilldelad en medalj av General V. Savitskiy, Ukranian Army för arbetet med medicinskt stöd in i Ukraina. Jag tycker inte på något vis jag förtjänar den men jag beslöt mig att lägga upp den här och tilldela den till ALLA NI som bett böner för oss, som swishat, som volontärt ställt upp, som visat stöd och som kämpat i det tysta. Tack”, skriver Stakset i ett inlägg på sitt Instagramkonto.

Stakset berättar bland annat att 852 ukrainska sjukhus försetts med medicin och utrustning. 670 ton medicin har förts in till behövande i landet.

”Tänk bara på vikten av din påse när du varit på apoteket. Detta är ett mirakel. Bara senaste månaden har 101 sändningar skett.”

Evangelisten och rapparen delar även med sig av smärtan i att besöka ett sjukhus som vårdat offer för en raketattack som nyligen dödade och skadade många människor.

”Tänk dig själv att ligga på en sjukhussäng som skakar av närliggande artilleribeskjutning. Många sjukhus och kyrkor runt om i världen gör otroliga insatser i detta krig. Om du kunde få se tacksamheten i ögonen på dom som får hjälp”, skriver han.

Under sitt senaste besök i Ukraina mötte Stakset Vitali Klitschko, tidigare världsmästare i boxning som nu är borgmästare i huvudstaden Kiev. Klitschko framförde sitt tack för all medicinsk hjälp som anlänt.

Sebastian Stakset avslutar sin text på Instagram med en vädjan till företag, kyrkor och privatpersoner om att fortsätta hjälpa de lidande i Ukraina inför den vinter som stundar.

Powered by Labrador CMS