Nyheter

Späckat program när ny festival ser dagens ljus

Frank Ådahl är en av dem som spelar på Live at Filadelfia i Örebro på lördag. Foto: Mattias Backlund
Frank Ådahl är en av dem som spelar på Live at Filadelfia i Örebro på lördag. Foto: Mattias Backlund
Bengt Johansson. Foto: Rebecca Wallin Photography
Bengt Johansson. Foto: Rebecca Wallin Photography
Svenska artisten Meadows spelar på helgens Live at Filadelfia. Foto: Pressbild
Svenska artisten Meadows spelar på helgens Live at Filadelfia. Foto: Pressbild

Välkända namn och nyare akter från olika genrer. Alla finns med när den nya kristna festivalen ”Live at Filadelfia” arrangeras i Örebro på lördag.– Det blir ett väldigt tajt program, utlovar initiativtagaren och arrangören Håkan Ellehammer.

Publicerad Uppdaterad

Det är en väldig bredd i programmet.

Håkan Ellehammer

Det är ett späckat program som väntar i Filadelfiakyrkan i Örebro på lördag, när den första upplagan av musikfestivalen ”Live at Filadelfia” arrangeras.

Initiativet kommer från örebroaren Håkan Ellehammer, som upplevde att musiken i kyrkan ofta är ungdomsfixerad och att det ibland är svårt att hitta musik för andra generationer.

– Det är stark lovsångsfokusering i kyrkan, vilket är bra, men jag saknar bredden i musiken, där berättandet lyfts fram. Det finns många färger i musik som inte lyfts fram, menar han.

Med det som en av utgångspunkterna – liksom önskan att skapa en spelplats för etablerade såväl som oetablerade artister – initierade han, tillsammans med Andreas Wistrand på Studie­förbundet Bilda och Filadelfiakyrkan i Örebro, festivalen Live at Filadelfia.

Festivalen inleds med tre workshops med Mats Olsson, Meadows och Tim Larsson, innan musikprogrammet drar i gång klockan 15.30 med Therese Hovlund med band och dansare. Därefter väntar musik ända fram till midnatt.

– Det blir ett tajt program med bredd, konstaterar Håkan Ellehammer.

Under dagen spelar 19 akter på fyra scener i kyrkan. Ingmar Johánsson, Frank Ådahl och Magnus Spångberg, Meadows och Bengt Johansson, Bullock Hearts, Jacob Hemström med band, Peter Jonehög med band, Per Alexanderson samt Mats Dernánd är några av dem som spelar och sjunger.

Artisterna representerar allt från reggae och pop till singer/songwriter, visa och rock. Dessutom blir det improvisations­teater à la Frizon med Josefine Arenius, Jesper och Joel Höglund, liksom olika utställare på plats.

– Vi hoppas på mycket folk på lördag, säger Håkan Ellehammer, som hoppas att festivalen ska kunna återkomma även under 2024.

Arrangörer för Live at Filadelfia är Filadelfiakyrkan Örebro, Studie­förbundet Bilda och Ellehammer Event i samverkan med Ge för Livet och Barnhjälpen.

Powered by Labrador CMS