Jag längtar efter din frälsning, Herre, din undervisning är min glädje.
Psaltaren 119:174

Världen idag

Sofia Camnerin är pastor i Equmeniakyrkan, biträdande rektor på Enskilda Högskolan Stockholm och ledamot i Kyrkornas världsråds centralkommitté. Foto: Mikael Stjernberg

Sofia Camnerin blir ny generalsekreterare för SKR

Styrelsen för Sveriges kristna råd har utsett Sofia Camnerin till ny generalsekreterare för Sveriges kristna råd. Hon är pastor inom Equmeniakyrkan och efterträder Karin Wiborn, som är ny biträdande kyrkoledare för Equmeniakyrkan.

Nyheter · Publicerad 22:00, 18 jan 2021

Det var vid ett extrainsatt styrelsemöte förra veckan som styrelsen för Sveriges kristna råd (SKR) enhälligt utsåg Sofia Camnerin till generalsekreterare.

Sofia Camnerin är ordinerad i Svenska Missionskyrkan och pastor i Equmeniakyrkan, teologie doktor, författare och biträdande rektor på Enskilda Högskolan Stockholm. Nyligen avslutade hon sitt förordnande som biträdande samfundsledare inom Equmeniakyrkan.

– Det är med tillförsikt och glädje vi välkomnar Sofia Camnerin som ny generalsekreterare. Hon har stor erfarenhet av ekumeniskt arbete och också ett stort engagemang för tro och kyrka, säger pingstföreståndare Daniel Alm, ordförande i Sveriges kristna råd, i ett pressmeddelande från SKR.

I en mer personlig kommentar på Facebook skriver pingstledaren att han som ytterst ansvarig för rekryteringsprocessen ”känner glädje och tillförsikt i denna rekrytering”.

”Det har hänt några gånger i det som varit av kristna debatter och teologiska samtal, att jag inte haft exakt samma uppfattning som Sofia. Kanske kommer det hända igen. Det är i så fall en del av livet och ekumeniken,” tillägger han.

”En annan del av det livet är också glädjen att ändå få känna samhörighet och förtroendefull respekt för en ledare som ställer sig till förfogande att tjäna Guds kyrka i tiden”.

Sofia Camnerin är sedan 2006 ledamot i Kyrkornas världsråds centralkommitté, och har även varit vice ordförande i Svenska bibelsällskapets styrelse. Hon tillträder tjänsten under senvåren.

Biverkningar av mindfulness en viktig väckarklocka för Sverige

Ledare 20 000 personer med sviter av mindfulness hörde förra året av sig till organisationen Cheetah House... torsdag 25/2 00:10

Religionsfrihet nämndes inte i utrikesdeklarationen

Utrikespolitik. För första gången på flera år nämns inte frågan om religionsfrihet eller religiösa minoriteter i... onsdag 24/2 17:00

Linde pressades om bistånd till Islamic Relief

Utrikespolitik. Iran, Turkiet, svenskt bistånd och ett eventuellt svenskt Natomedlemskap var några av de många... onsdag 24/2 16:50

Framgång är inte mätbara resultat, utan äkthet och trohet inför Gud.

Inför söndag 1 Mos 32:22–31 Det blir ingen vändning utan omvändelse. Det blir ingen förändring i samma gamla... torsdag 25/2 00:00

Hur kan vi hjälpa vår son som har ångest?

Familjefrågan. Vår son som är 25 år har mycket ångest. Under mellanstadiet och högstadiet blev han mobbad. Han bor...
Följ Världen idag i sociala medier