Utdragen väntan tär på hjärtat, uppfylld önskan är ett livets träd.

Världen idag

Sofia Camnerin är pastor i Equmeniakyrkan, biträdande rektor på Enskilda Högskolan Stockholm och ledamot i Kyrkornas världsråds centralkommitté. Foto: Mikael Stjernberg

Sofia Camnerin blir ny generalsekreterare för SKR

Styrelsen för Sveriges kristna råd har utsett Sofia Camnerin till ny generalsekreterare för Sveriges kristna råd. Hon är pastor inom Equmeniakyrkan och efterträder Karin Wiborn, som är ny biträdande kyrkoledare för Equmeniakyrkan.

Nyheter · Publicerad 22:00, 18 jan 2021

Det var vid ett extrainsatt styrelsemöte förra veckan som styrelsen för Sveriges kristna råd (SKR) enhälligt utsåg Sofia Camnerin till generalsekreterare.

Sofia Camnerin är ordinerad i Svenska Missionskyrkan och pastor i Equmeniakyrkan, teologie doktor, författare och biträdande rektor på Enskilda Högskolan Stockholm. Nyligen avslutade hon sitt förordnande som biträdande samfundsledare inom Equmeniakyrkan.

– Det är med tillförsikt och glädje vi välkomnar Sofia Camnerin som ny generalsekreterare. Hon har stor erfarenhet av ekumeniskt arbete och också ett stort engagemang för tro och kyrka, säger pingstföreståndare Daniel Alm, ordförande i Sveriges kristna råd, i ett pressmeddelande från SKR.

I en mer personlig kommentar på Facebook skriver pingstledaren att han som ytterst ansvarig för rekryteringsprocessen ”känner glädje och tillförsikt i denna rekrytering”.

”Det har hänt några gånger i det som varit av kristna debatter och teologiska samtal, att jag inte haft exakt samma uppfattning som Sofia. Kanske kommer det hända igen. Det är i så fall en del av livet och ekumeniken,” tillägger han.

”En annan del av det livet är också glädjen att ändå få känna samhörighet och förtroendefull respekt för en ledare som ställer sig till förfogande att tjäna Guds kyrka i tiden”.

Sofia Camnerin är sedan 2006 ledamot i Kyrkornas världsråds centralkommitté, och har även varit vice ordförande i Svenska bibelsällskapets styrelse. Hon tillträder tjänsten under senvåren.

På spaning efter morgondagens församling

Ledare Nya tider formar nya strukturer av hur den kristna gemenskapen gestaltas. Genom kyrkans... torsdag 8/6 00:10

Kristen antisemitism i ny förpackning?

Israelkommentar Få ämnen är lika tabubelagda som den kristna antisemitismen. Efter att Förintelsens fasor hade... torsdag 8/6 00:00