Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Södermalmskyrkan byter namn

Södermalmskyrkan byter namn till We Are One Church. Den kommande förändringen presenterades på gudstjänsten i söndags, men det officiella namnbytet äger rum den 28 september då församlingen har sin årliga europeiska G12-konferens.

Nyheter · Publicerad 08:00, 30 maj 2019

Under det senaste året har Södermalmskyrkan planterat fyra församlingar; i Malmö, Södertälje, Norrtälje och Visby. Under hösten planerar man att även starta i Göteborg och som ett led i denna expansion har behovet av ett gemensamt namn för församlingarna blivit alltmer påtagligt.

– Namnet We Are One har funnits i de olika verksamheterna sedan långt tillbaka men vuxit sig allt starkare med tiden. I dag samlar vi många människor med olika nationaliteter och bakgrunder och de är vår stolthet, säger pastor Lennart Torebring i ett pressmeddelande.

– Vi vill vara en plats där alla som kommer känner sig som hemma, där vi har ett och samma hjärta och är en familj, vilket också namnet We Are One återspeglar.

Församlingen har under snart 17 år arbetat med den cellgruppsvision som kallas G12. Detta har, enligt Lennart Torebring, resulterat i stark församlingstillväxt. I dag uppges församlingen ha över 150 celledare och närmare 1 200 personer aktiva i cellgrupperna i Stockholm.

Namnbytet till We Are One Church, med förkortningen WAO Church, sker samma år som Södermalmskyrkan firar 90-årsjubileum. Församlingen startades 1929. Man har gått igenom olika faser, och även motstånd men är i dag en livaktig församling med stor verksamhet.

– Vi känner en sådan tacksamhet till Gud för dessa 90 år som passerat, för alla gudsmän och gudskvinnor som gått före, som sått med tårar och bett otaliga böner. Vi skulle inte vara där vi är i dag om det inte vore för dem, säger Lennart och och pastorskollegan, tillika hustrun Carolina Torebring, i pressmeddelandet.

– Men vi är övertygade om att Gud har något nytt som väntar och vi ser med spänning fram emot att gå in i nästa kapitel av församlingens historia.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...