Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Alva och Gunnar Myrdal Foto: Pressens Bild

Snart följer alla Myrdals mall – och ohälsan skenar

– Vi är nästan där nu, med en mall som alla familjer lever i. Det menar Madeleine Lidman på Hemmaföräldrars nätverk, och pekar på att målet för den familjepolitik som Alva och Gunnar Myrdal satte upp på 1930-talet snart är nått, med växande ohälsa som följd.

Nyheter · Publicerad 16:38, 8 jul 2019

I Sverige har det pågått en målmedveten kampanj, främst från socialdemokratiskt håll, sedan 1930-talet, menar Madeleine Lidman på Hemmaföräldrars nätverk. Ideologerna Gunnar och Alva Myrdal formulerade de första tankarna på ett system där barnen skulle omhändertas på särskilda inrättningar och föräldrarna arbeta.

– Syftet var att skapa ett enhetligt system som alla familjer skulle vara del av, säger hon och menar att denna mall är tydlig i dag: båda föräldrarna ska göra karriär, barnen ska gå på förskola från tidig ålder och jämställdhet definieras som ett procentuellt tal där endast exakt 50–50 är godtagbart.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....