Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Den kanadensiska provinsen Ontario går i bräschen när det gäller läkarassisterade självmord, som ökade med närmare 78 procent förra året. Foto: Björn Sigurdsän/TT

Snabb ökning av läkarassisterade självmord i Ontario

I Kanadas provins Ontario genomfördes enligt officiella uppgifter 1 499 assisterade självmord förra året. Det är en ökning med knappt 78 procent jämfört med 2017, som var det första helåret efter legaliseringen, skriver Respekt.

Nyheter · Publicerad 19:00, 4 maj 2019

Sedan läkarassisterat självmord legaliserades i Kanada i mitten av 2016 har 2 529 personer valt detta sätt att dö, enligt uppgifter från hälsovårdsministeriet som återges av Catholic Register.

Endast i ett fall har patienten själv – i närvaro av en läkare eller sjuksköterska – intagit en dödlig dos läkemedel. I alla andra fall injicerades den dödliga dosen av en läkare eller sjuksköterska, uppger Respekt.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...