Nyheter

SKR:s beskrivning av Israel väcker kritik bland kristna

Sveriges kristna råd representerar en lång rad kyrkor och samfund. Här ses presidiet: Anders Arborelius (Katolska kyrkan), Martin Modéus (Svenska kyrkan), Sofia Camnerin (generalsekreterare), Lasse Svensson (Equmeniakyrkan) och Dioscoros Benjamin Atas (Syrisk-ortodoxa kyrkan). Foto: SKR
Göran Duveskog. Foto: Ola Karlman
Göran Duveskog. Foto: Ola Karlman

Det är inte bra att SKR som ska vara en talesman för Sveriges kristna svartmålar Israel och får dem att framstå som en brutal ockupationsmakt. Det säger den kristne Israel-kännaren Göran Duveskog apropå en artikel där SKR målar upp konflikten mellan Israel och palestinier.

Publicerad Uppdaterad

I en artikel som finns publicerad i Sveriges kristnas råds verksamhetsberättelse hyllas det så kallade Följeslagarprogrammet som funnits i 20 år, där personer från Sverige åkt till Samarien och Judéen för att följa enskilda palestinier. I artikeln belyser man israeliskt utförda husrivningar, dödligheten i Samarien/Judéen (Västbanken) och att barn och herdar som bor i området behöver skydd för att kunna ta sig till skolan respektive sina marker.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS