Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Ska vuxna män i klänning indoktrinera barn?

Det är inte konstigt att många reagerar när dragqueens läser sagor för små barn. Det säger Sven Almkvist i det senaste avsnittet av Veckans nyheter apropå att röster höjs mot fenomenet. Andra ämnen som tas upp i programmet är ifall vi ska ha kärnvapen på svensk mark, varför kristna måste missionera och hur man ska se på Bibelns paradoxala ord om tro och gärningar.

Nyheter · Publicerad 14:27, 4 nov 2022

I veckan har Världen idag berättat att röster höjs mot de dragqueens-sagostunder som äger rum runt om i landet. I det senaste avsnittet av Veckans nyheter sällar sig Sven Almkvist till kritikerna.

– Det är galet. Varför ska man berätta sagor som har med sexuella läggningar att göra? frågar han sig.

I programmet kommenterar han även det hat och hot som kommit mot sagosamlingarna samt resonerar kring hur personer från andra kulturer kan se på dem.

Det andra ämnet som tas upp i programmet är att ÖB Micael Bydén har sagt att Sverige inte bör ha några förbehåll när det gäller frågan om Natomedlemskap, det vill säga acceptera kärnvapen och Natotrupper på svensk mark. Här anser Sven Almkvist att Bydén är fel ute.

– Det är ju nu vi kan förhandla, inte sen, säger han.

Det tredje ämnet som tas upp är att missionärerna Hanna och Marcus Bloom greps av polis under en evangelisationskampanj i Indien. Frågan som ställs är varför kristna går så långt för att förmedla sin tro till människor i andra kulturer.

Det sista ämnet som tas upp är Bibelns lite paradoxala ord om tro och gärningar. Räcker det att tro för att bli frälst eller kräver Gud att vi ska leva fläckfria liv?

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredagseftermiddag kommer det ett nytt avsnitt. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Evangeliets erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Upprop för samvetsfrihet – vill inte ange papperslösa

Samvetsfrihet. Tunga fackförbund, vänsterpolitiker och debattörer driver just nu en kampanj för att lärare, läkare... onsdag 22/3 07:00

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00