En dag i dina gårdar är bättre än tusen andra. Jag vill hellre vakta dörren i min Guds hus än bo i de gudlösas tält.
Psaltaren 84:11

Världen idag

Så reagerar kristna ledare på presidentbytet

Joe Biden har svurit presidenteden och börjat sitt arbete. Bland kristna företrädare har reaktionerna varit alltifrån eufori till artiga gratulationer.

Nyheter · Publicerad 07:00, 26 jan 2021

”Slående hur teologiska ord går som en röd tråd genom Bidens tal”, skrev Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén på Twitter i samband med installationsceremonin och exemplifierade med bland annat ”hopp”, ”kärlek”, ”sanning”, ”helig” samt presidentens direkta hänvisningar till bibeltexter.

Teologen och författaren Joel Halldorf var också han översvallande inför Bidens tillträdande.

”Starkt tal av Biden alltså: Augustinus-citat – Bibelvers – En stund för bön – Amazing Grace. Det finns en risk att jag blir odräglig närmsta fyra åren”, twittrade han.

Eva Brunne, biskop emerita i Svenska kyrkan, tyckte även hon att installationen av den nye amerikanske presidenten innebar ”en glädjens dag med den starka känslan att det ljusnar i världen”.

I USA har flera kristna ledare som tydligt stått bakom Donald Trump gratulerat Joe Biden och sagt att de nu ber för den nya administrationen i Vita huset.

Johnnie Moore som leder ett nätverk av pastorer som varit rådgivare till Trump skriver på sociala medier riktat till Biden:

”Du kan räkna med mina och tiotals miljoner andra evangelikalers böner vars överlåtelse att be för vår nation och dess ledare inte beror på politisk inriktning.”

Också Trumpsupportern Franklin Graham har gått ut och uppmanat troende att be för den nye presidenten och att verka för frid och fred.

Vårtecken för oföddas rätt till liv en utmaning till Sverige

Ledare Det finns tecken som låter ana en växande förståelse för kritiken mot abortsituationen i världen.... torsdag 17/6 00:10

Försoningen är viktigare än orsakerna som krävde försoning.

Inför söndag Söndagen den 6 juni fick vi äntligen fira gudstjänst på plats i kyrkan igen! Det var faktiskt svårt... torsdag 17/6 00:00

Senaste nytt

    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier