Men Jesus sade till Simon: ”Var inte rädd. Från och med nu ska du fånga människor.”
Lukasevangeliet 5:10b

Världen idag

Så reagerar kristna ledare på presidentbytet

Joe Biden har svurit presidenteden och börjat sitt arbete. Bland kristna företrädare har reaktionerna varit alltifrån eufori till artiga gratulationer.

Nyheter · Publicerad 07:00, 26 jan 2021

”Slående hur teologiska ord går som en röd tråd genom Bidens tal”, skrev Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén på Twitter i samband med installationsceremonin och exemplifierade med bland annat ”hopp”, ”kärlek”, ”sanning”, ”helig” samt presidentens direkta hänvisningar till bibeltexter.

Teologen och författaren Joel Halldorf var också han översvallande inför Bidens tillträdande.

”Starkt tal av Biden alltså: Augustinus-citat – Bibelvers – En stund för bön – Amazing Grace. Det finns en risk att jag blir odräglig närmsta fyra åren”, twittrade han.

Eva Brunne, biskop emerita i Svenska kyrkan, tyckte även hon att installationen av den nye amerikanske presidenten innebar ”en glädjens dag med den starka känslan att det ljusnar i världen”.

I USA har flera kristna ledare som tydligt stått bakom Donald Trump gratulerat Joe Biden och sagt att de nu ber för den nya administrationen i Vita huset.

Johnnie Moore som leder ett nätverk av pastorer som varit rådgivare till Trump skriver på sociala medier riktat till Biden:

”Du kan räkna med mina och tiotals miljoner andra evangelikalers böner vars överlåtelse att be för vår nation och dess ledare inte beror på politisk inriktning.”

Också Trumpsupportern Franklin Graham har gått ut och uppmanat troende att be för den nye presidenten och att verka för frid och fred.

Kravallerna i Sydafrika och hoppet om Guds dom

Ledare Den senaste tidens kravaller i Sydafrika har skakat om en hel värld. Inte sedan... lördag 31/7 00:10

Elise fick vittna om Jesus Kristus i Svenska Dagbladet

Media. – Berätta för mig om din tro, säger Svenska Dagbladets journalist till 85-åriga Elise Lindqvist,... fredag 30/7 13:06

Om kärlek för Jesus varit det som känns bra just då hade vi varit förlorade för alltid.

Gästkrönika Kärlek. Vad är den? Vad gör den? Hur definieras den? De kanske mest berömda Bibelorden om kärlek är... lördag 31/7 00:00

Landet som jag som jude alltid kan lita på och luta mig emot

Israelkommentar Jag skriver denna artikel samma dag som min mamma firar sin födelsedag. Det vill säga inte sin...

Kulturförståelse skapar mer möjligheter till gemenskap

Kommunikation är nyckeln till tillit i en relation, oavsett kultur. Med en rätt kulturförståelse...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier