Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Roland Utbult satsar på minikonsert

Corona satte stopp för Roland Utbults sommarkonserter. Men via webben bjuder han nu på ett axplock av sina nyskrivna låtar och berättar om tacksamheten för förbön under sin svåra sjukdomsperiod.

Nyheter · Publicerad 14:46, 23 jul 2020

För två år sedan spelades musiken in i Nashville. 

– Sedan har jag jobbat med texterna, och det har fått ta sin tid, säger Roland Utbult.

Nu ligger albumet Längs vägen klart och skulle ha presenterats i sommar, men nästan allt är inställt.

– Det är en konstig tid, och det ställer till bekymmer för så många involverade, reflekterar Utbult som själv drabbades av covid-19 i våras.

Han berättar i den komprimerade konserten om hur han efter mycket förbön och flera veckors svår sjukdom återvände till livet, tacksam över vårdpersonal och bedjande vänner.

– Sångerna handlar en hel del om mina upplevelser i livet, men framför allt om min tro på Jesus. Det finns en sårbarhet i det, det handlar inte bara om självklara saker. För att nå fram till människor är det viktigt att få med olika känslor som vi går och bär på, säger han.

En av låtarna som finns med i minikonserten på Youtube heter Tro lite mer. 

– Den har sin bakgrund i vad min son sa när han var 13 år: Pappa, du måste våga lite mer och riskera lite mer och tro lite mer. Han är 40 nu men det där har präglat mig sen dess, berättar Roland Utbult.

En annan sång, Brevet, är också hämtad från en sann historia från Rolands skoltid när han skrev till Gud.

– Det viktiga för mig är att förmedla tron på Jesus med mina ord. Mitt mål är att nå fram till människor, och att det kan bära frukt och bli till välsignelse. Därför finns det alltid en önskan om att nå fler, säger Roland och menar att det är just detta som händer nu.

– När jag var sjuk i corona blev det en snackis om bön och förbön, och det har gjort att fler lyssnar på min musik nu. Och så ligger låtarna på Spotify och där är de nästan uppe i 60 000 lyssningar redan, säger han med glädje.

Den distributionsvägen ger inte pengarna för produktionen tillbaka, men Utbult väljer att se det som en möjlighet att nå fler med evangelium.

Roland Utbult är glad över de nya låtarna, och särskilt glad över att få spela in minikonserten i Filadelfia på Öckerö ackompanjerad av gitarr, piano och kontrabas.

– Mest stolt är jag över att min son Carl är producent och att vi har gjort det tillsammans, och resultatet är det bästa jag gjort hittills.

Fotnot: Albumet Längs vägen finns på Spotify och minikonserten finns på Youtube.

Sångerna handlar en hel del om mina upplevelser i livet, men framför allt om min tro på Jesus.

Albumet Längs vägen finns på Spotify.

Minikonsert med Roland Utbult finns på Youtube.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10