Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

RFSL fortsätter utesluta SD från debatt

I likhet med tidigare år kommer RFSL inte bjuda in Sverigedemokraterna till sin partiledardebatt under prideveckan.

– SD för ingen hbtq-politikreform, och uttalar sig ofta tydligt rasistiskt, så därför bjuder vi inte in dem, säger Trifa Shakely, RFSL:s förbundsordförande.

Nyheter · Publicerad 21:00, 1 aug 2022

SD var inte heller inbjudna till partiledardebatterna under valåren 2014 och 2018.

– Vi är en feministisk, antirasistisk organisation. Oavsett hur stor del av regeringen och makten som de har så tänker vi inte på något sätt trampa på våra egna principer.

Från högersidan kommer partiledarna för bland annat Moderaterna och Kristdemokraterna att debattera. Partierna har varit tydliga med att de kan tänka sig bilda regering med stöd av SD.

– Det kommer vi att adressera när vi debatterar med Moderaterna, med KD och med högerblocket, såklart, säger RFSL:s förbundsordförande.

Att andra högerpartier ska ge en bild av vad SD tycker i hbtq-frågor går inte att använda som argument, anser Sverigedemokraternas talesperson i hbtq-frågor, Bo Broman.

– De pratar väldigt mycket om att samhället måste vara inkluderande mot hbtq-personer, och sen beter man sig själv exkluderande mot ett parti som samlar nästan en femtedel av hela Sveriges befolkning – och antagligen lika många hbtq-personer.

Partiledardebatten arrangerades för första gången 2006, sedan dess återkommer den varje valår.

Evangeliets utmanande erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00