Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Regeringen öppnar för att införa åtgärder mot fotbollshuliganer

Många är upprörda över våldsamheterna i samband med det senaste fotbollsderbyt mellan Djurgården och AIK. Såväl regering och polis som fotbollsfolk känner oro över utvecklingen inom supporterkulturen.

– Utomordentligt allvarligt och skandalöst. Jag är öppen för att vidta åtgärder, säger justitieminister Gunnar Strömmer (M).

Nyheter · Publicerad 07:00, 3 jun 2023

I slutskedet av söndagens Stockholmsderby mellan Djurgården och AIK började ett gäng huliganer på AIK:s supportersektion kasta brinnande bengaler mot sittplatsläktare, samt gjorde försök att storma planen. Kravall­utrustad polis med hundar tvingades ingripa för att mota tillbaka de våldsamma huliganerna.

– Det är en fullkomlig … katastrof att det får se ut så här, sade expertkommentatorn Irma Helin Zibanejad i Discoverys tv-sändning.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00