Alla som drivs av Guds Ande är Guds barn.
Romarbrevet 8:14

Världen idag

Reagerade starkt på transbok i dotterns förskola

En mamma i Halmstad reagerade på innehållet i en bok som hennes femåriga dotter lånade med sig hem från förskolan. Boken handlar om ett litet barn som vill vara både pojke och flicka trots att denne föddes som pojke.

– Jag tror inte gemene man vet vad barnen matas med på förskolan, säger hon till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 12:00, 27 jan 2022

Mamman har bett om att få vara anonym med hänvisning till att ämnet är känsligt och att den som är kritisk till utvecklingen lätt kan uppfattas som ”bakåtsträvande”. Hon tycker heller inte att fokus bör ligga på en enskild förskola utan på en trend som märks överallt i samhället.

– Det går så lavinartat snabbt. De här böckerna är alltså för tre- till femåringar och matar en med tankar om att ett barn kan ha det kön som man känner att man har för dagen. Den här boken är så skickligt skriven och sår frön som jag tror bara skapar förvirring hos de allra flesta barnen, säger hon.

Den bok dottern lånade hem heter: Jag är Tintin och Elsa: både en pojke, en flicka eller mittemellan och är skriven av Camilla Gisslow. Samma författare har bland annat skrivit Jag är Linus en pojke med snippa och flera andra böcker med transtema vars målgrupp är just små barn i förskolan.

I den illustrerade boken om Tintin/Elsa vill barnet kallas hen och vill varje dag få frågan av sina två mammor och av personalen på förskolan vem barnet känner sig som i dag; Tintin eller Elsa?

Barnet får i boken både killnamnet och tjejnamnet uppsatt på namnlappar i förskolan och det firas med tårta över barnets dubbla namn.

”En kan vara en flicka fast en har snopp!” är budskapet från Tintin/Elsa i boken där barnet säger sig vara ”både en pojke och en flicka”.

När dottern kom hem med Tintin/Elsa-boken valde mamman och hennes sambo att läsa den tillsammans med dottern för att förklara och tydligt markera att hon är skapad till en flicka och att det är någonting bra.

– Det finns nog med saker i livet att upptäcka och lära sig om för små barn, det här behöver de faktiskt inte fundera på förrän om några år, säger mamman.

– De få barn som har verkliga problem med detta ska så klart få rätt hjälp. Men man kan inte uppmuntra alla barn att det är bara att ändra kön och sedan ändra tillbaka.

Hon tror att transideologin är utbredd i förskolorna och att personalen själva säkert ofta tycker att de ligger i framkant och gör något bra.

– Men jag vet inte om majoriteten av föräldrarna skulle hålla med om de visste vad barnen får lära sig på det här området.

Det finns nog med saker i livet att upptäcka och lära sig om för små barn, det här behöver de faktiskt inte fundera på förrän om några år.

Samtal om religion havererar ofta i den offentliga debatten

Ledare Varken provokation eller rasismstämpling hjälper i religonsdebatt … tisdag 17/5 00:10

Skytt slogs ner av pastor

USA. Sex personer har skjutits vid en kyrka i Laguna Woods i Kalifornien, USA. Kyrkobesökare övermannade... tisdag 17/5 19:00

Lavinartad smittspridning av covid-19 befaras i Nordkorea

Covid-19. Nordkoreas diktator Kim Jong-Un kritiserar myndigheter för långsamma medicinleveranser och har... tisdag 17/5 13:00

Religionsfriheten får aldrig dribblas bort

Gästkrönika Religionsfriheten har kommit på tapeten efter påskhelgens kravaller på grund av koranbränning. Det... tisdag 17/5 00:00

Må antikristliga ”statyer” falla i vårt land

Bönekrönika Varje år vid denna tid blir jag lika förundrad över vad som sker i naturen. Att det på några dagar... tisdag 17/5 00:00

Kristen student blev brutalt mördad

Nigeria. En kristen student i Nigeria stenades förra veckan till döds av en grupp manliga studenter, som... tisdag 17/5 10:00

Senaste nytt

    Man ska inte tillåta sig behandlas som en slagpåse

    Israelkommentar Israel har känsliga säkerhetsintressen i Syrien, där relationer med Ryssland måste hanteras på ett...
    Följ Världen idag i sociala medier