Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Reagerade starkt på transbok i dotterns förskola

En mamma i Halmstad reagerade på innehållet i en bok som hennes femåriga dotter lånade med sig hem från förskolan. Boken handlar om ett litet barn som vill vara både pojke och flicka trots att denne föddes som pojke.

– Jag tror inte gemene man vet vad barnen matas med på förskolan, säger hon till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 12:00, 27 jan 2022

Mamman har bett om att få vara anonym med hänvisning till att ämnet är känsligt och att den som är kritisk till utvecklingen lätt kan uppfattas som ”bakåtsträvande”. Hon tycker heller inte att fokus bör ligga på en enskild förskola utan på en trend som märks överallt i samhället.

– Det går så lavinartat snabbt. De här böckerna är alltså för tre- till femåringar och matar en med tankar om att ett barn kan ha det kön som man känner att man har för dagen. Den här boken är så skickligt skriven och sår frön som jag tror bara skapar förvirring hos de allra flesta barnen, säger hon.

Den bok dottern lånade hem heter: Jag är Tintin och Elsa: både en pojke, en flicka eller mittemellan och är skriven av Camilla Gisslow. Samma författare har bland annat skrivit Jag är Linus en pojke med snippa och flera andra böcker med transtema vars målgrupp är just små barn i förskolan.

I den illustrerade boken om Tintin/Elsa vill barnet kallas hen och vill varje dag få frågan av sina två mammor och av personalen på förskolan vem barnet känner sig som i dag; Tintin eller Elsa?

Barnet får i boken både killnamnet och tjejnamnet uppsatt på namnlappar i förskolan och det firas med tårta över barnets dubbla namn.

”En kan vara en flicka fast en har snopp!” är budskapet från Tintin/Elsa i boken där barnet säger sig vara ”både en pojke och en flicka”.

När dottern kom hem med Tintin/Elsa-boken valde mamman och hennes sambo att läsa den tillsammans med dottern för att förklara och tydligt markera att hon är skapad till en flicka och att det är någonting bra.

– Det finns nog med saker i livet att upptäcka och lära sig om för små barn, det här behöver de faktiskt inte fundera på förrän om några år, säger mamman.

– De få barn som har verkliga problem med detta ska så klart få rätt hjälp. Men man kan inte uppmuntra alla barn att det är bara att ändra kön och sedan ändra tillbaka.

Hon tror att transideologin är utbredd i förskolorna och att personalen själva säkert ofta tycker att de ligger i framkant och gör något bra.

– Men jag vet inte om majoriteten av föräldrarna skulle hålla med om de visste vad barnen får lära sig på det här området.

Det finns nog med saker i livet att upptäcka och lära sig om för små barn, det här behöver de faktiskt inte fundera på förrän om några år.

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Dansk abortlag kan ändras – minskat skydd för ofödda

Danmark. I Danmark har ofödda barn ett lagstadgat skydd från och med graviditetsvecka tolv. Lagstiftningen... fredag 29/9 10:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00