Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Rapport varnar för kinesisk export av digital förföljelse

Teknik som kan användas för digital förföljelse av religiösa minoriteter, sprids nu från Kina till andra länder, larmar Open Doors i en ny rapport. Förföljelsen i fråga handlar ofta om övervakning, censur och desinformation, i kombination, beskriver de.

Nyheter · Publicerad 13:00, 9 dec 2022

Rapporten ”Digital förföljelse” är framtagen av Open Doors England i samarbete med två engelska universitet och är skriven på engelska, men sammanfattas av den svenska grenen av den kristna människorättsorganisationen i en artikel på deras sajt.

Att den ökade internettillgången i världen också har lett till nya möjligheter för kontroll och förtryck av religiösa minoriteter, eller så kallad ”digital förföljelse”, och detta inte minst i Kina, är något som Världen idag har uppmärksammat tidigare.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00