Men var nu starka och låt inte modet falla, för ert arbete ska få sin lön.
2 Krönikeboken 15:7

Världen idag

Prolife-student får ursäkt och skadestånd

Den kristna barnmorskestudenten Julia Rynkiewicz förbjöds fullborda sin sjukhuspraktik till följd av sin syn på ofödda barn. Respekt rapporterar nu att hon fått en ursäkt och skadestånd från universitetet i Nottingham.

”Kanske en prövning som Sverige kan lära av?” skriver Claphaminstitutet på Twitter.

Nyheter · Publicerad 12:00, 5 dec 2020

Katoliken Julia Rynkiewicz har parallellt med sina studier varit drivande i prolife-gruppen Students for Life. Det fick lärare på universitet i Nottingham att föra fram tvivel kring hennes roll som barnmorska.

I klagomålet som framfördes mot henne påstods hon ha gett råd om reproduktiv hälsa utan stöd från en registrerad barnmorska och ”gett offentligt uttryck för sin personliga tro och syn på reproduktiv och sexuell hälsa (i både press och på sociala medier) på så sätt att det såg ut att vara ämnat att påverka patientvården”, skriver brittiska The Telegraph enligt Respekt.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Ekumenisk bönevecka för kristen enhet

Bön. Den årliga böneveckan för kristen enhet genomförs den 18-25 januari i mer än 120 länder. Även om vi... fredag 15/1 20:00

Joggande judinna mördad – ett offer för tystnadskultur

Israelkommentar Den 20 december 2020 är israeliska sexbarnsmamman Esther Horgan ute på sin vanliga joggingrunda.... torsdag 14/1 00:00