Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Med hjälp av en resväska smugglade kvinnorna ut en afghansk man ur förvaret i Gävle, enligt domstolen. Bilden är från ett annat förvar. Foto: Johan Nilsson/TT

Präst dömdes för att ha smugglat ut konvertit

Gävle tingsrätt har dömt två kvinnor, en av dem präst i Svenska kyrkan, för främjande av flykt.

Enligt rätten använde de en resväska till att smuggla ut en afghansk konvertit med utvisningsbeslut ur Migrationsverkets förvar.

Nyheter · Publicerad 07:00, 24 jun 2021

Mannen är fortfarande försvunnen, skriver Kyrkans Tidning.

Kvinnorna hävdar att mannen försvunnit i samband med ett toalettbesök när de besökte honom i februari 2020. Men trots sitt nekande dömdes de av rätten till villkorlig dom och dagsböter.

När kvinnorna besökte den 20-årige afghanske konvertiten på Migrationsverkets förvar i Gävle hade de med sig en stor resväska på hjul, som de sade innehöll rekvisita till nattvarden.

Efter en tid i lämnade prästen besöksrummet med resväskan. En stund senare uppgav kvinnan som satt kvar att mannen inte hade återkommit från ett toalettbesök. Personalen kunde då konstatera att mannen försvunnit från förvaret.

Åtal med brottsrubriceringen främjande av flykt väcktes i februari i år, uppger Kyrkans Tidning.

Enligt domen är det uteslutet att mannen lämnat besöksavdelningen på annat sätt än genom de övervakade slussportar som kvinnorna kom och gick igenom. Dessutom framgår det av övervakningsfilmer, menar rätten, att resväskan är tyngre när prästen lämnar förvaret.

Därför är den enda rimliga förklaringen till mannens försvinnande att han legat gömd i väskan.

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10