Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Positiv respons på den digitala Hönökonferensen

I år genomfördes Hönökonferensen på nytt sätt, och det blev riktigt bra, konstaterar samordnaren Lehna Rönneklev.

– Jag tänker på brödundret, hur Gud har välsignat de kunskaper vi ställde till förfogande, säger hon.

Nyheter · Publicerad 21:26, 15 jul 2020

I mars, innan myndigheternas restriktioner hade utfärdats, fick Missionsförsamlingen på Hönö ett tilltal om att förbereda årets konferens utan folk.

– Det är väldigt gott som pastor att känna att församlingen litar på Guds tilltal, lyssnar och vågar pröva en ny väg, säger Anders Marklund.

– Det har varit en oerhört bra vecka, jag är så tacksam till alla som så helhjärtat har gått in för det. Inte minst unga personer som medverkat med sitt kunnande. Och den feedback vi fått är viktig. Det känns så otroligt fint att vi fått göra det här.

– Men visst saknar jag folkfesten, och nästa år hoppas jag vi kan genomföra konferensen med folk på plats, säger han.

Pastor Marklund är helt överens med konferenssamordnare Lehna Rönneklev om att de lyckades hitta en form som fungerade och att människor blev välsignade, glada och uppbyggda. Responsen har varit stor, inte minst i fråga om böneslussen där inlämnade böneämnen togs omhand av ett 30-tal förebedjare i deras hem.

Konferensen har sedan 1945 drivits av Missionsförsamlingen på Hönö, och i år sattes allt på prov när det hela skulle ske digitalt.

– Det var inte självklart för oss, men vi ville ändå, för det är så många ute i landet som konferensen har betydelse för, säger Lehna Rönneklev.

Det mesta ordnade medlemmarna själva men viss teknisk hjälp togs in. Fyra studios byggdes upp så att det skulle bli lite olika vyer i sändningarna, bland annat i styrhytten på en båt.

Mikael Tellbe, Fredrik Lignell och övriga tillresande medverkande var alla positiva till det annorlunda upplägget.

– Det känns väldigt bra med den här laguppställningen. Vi upplevde att de alla hade tilltal att ge till Sverige. Jag känner en väldigt god eftersmak, säger Anders Marklund.

Alla bibelstudier och gudstjänster finns på konferensens hemsida och kan ses hela året.

Vi upplevde att de alla hade tilltal att ge till Sverige. Jag känner en väldigt god eftersmak.

Vikten av ordningar kring det profetiska

Ledare Med anledning av SVT:s Uppdrag gransknings serie om Knutby har en intensiv debatt förts om vilka... torsdag 6/8 00:00

Vilka fallna mantlar ligger i dag på vår egen kontinent?

Ledarkrönika En berättelse från det Gamla testamentet har levt länge i mitt hjärta. En historia om två män – en... torsdag 6/8 00:00

Sol-Britt och Bengt Sundberg

Diamantbröllop. Den 6 augusti 1960 lovade Sol-Britt och Bengt Sundberg att älska varandra i nöd och lust. 60 år...