Nyheter

PM Nilsson återvänder till Dagens industri

PM Nilsson.
PM Nilsson.

Efter ålfisket – statsminister Ulf Kristerssons (M) tidigare statssekreterare PM Nilsson återvänder till ledarredaktionen på Dagens industri. – Även att vara centrum för en negativ nyhet var också en viktig erfarenhet, säger han till Di.

Publicerad Uppdaterad

PM Nilsson handplockades till att bli Kristerssons statssekreterare efter valet i höstas. Han lämnade posten i slutet av januari sedan det framkommit att han tjuvfiskat ål 2021 och ljugit om det för polisen.

Han värvades efter det till tankesmedjan Timbro där han har varit ansvarig för frågor som rör klimat, miljö, stad och landsbygd. Men nu kommmer han komma tillbaka till Dagens industri.

Di:s chefredaktör Peter Fellman säger till den egna tidningen att man är glad över att ha Nilsson tillbaka.

– Han har liksom vi andra visat att också han kan göra fel ibland. Men vi på Dagens industri vill präglas av en tillåtande kultur där man inte är diskvalificerad för all framtid om man gör något fel, säger han.

Nilsson ska ha fokus på frågor som teknik, miljö, och maktförhållanden i världspolitiken. Han kommer inte att bevaka svensk politik.

Nilsson, som var ledarskribent på Di mellan 2013 och 2022, säger att det var en viktig erfarenhet för honom att vara i centrum för en negativ nyhet, som han tror att han kommer kunna ha nytta av.

– Det ska bli roligt att komma hem till tidningen. Di:s nyhetsredaktion driver en mycket kvalificerad journalistik och ledarredaktionen under Frida Wallnor är en fantastisk plattform för opinionsbildning i Sverige, säger han till Dagens industri.

Han tillträder sin gamla tjänst den 1 september 2023, enligt ett beslut från Karensnämnden.

Powered by Labrador CMS