Nyheter

Piensoho: Står inte ordagrant att utlevd homosexualitet är synd

Filadelfiakyrkan, som är en av Sveriges största pingstförsamlingar, öppnar nu för homosexuella som ledare i kyrkan. Foto: Arkiv, Axel Pettersson, CC BY-SA 3.0 via Wikipedia Commons (beskuren)
Filadelfiakyrkan, som är en av Sveriges största pingstförsamlingar, öppnar nu för homosexuella som ledare i kyrkan. Foto: Axel Pettersson, CC BY-SA 3.0 via Wikipedia Commons (beskuren)
Niklas Piensoho Foto: Arkiv

Den som lever i en samkönad sexuell relation kan vara såväl medlem som ledare i en kristen församling. Det säger Niklas Piensoho, pastor och föreståndare i Sveriges största pingstförsamling, Filadelfiakyrkan i Stockholm. Han påstår vidare att Bibeln inte ordagrant anger att utlevd homosexualitet är synd.

Publicerad Uppdaterad

Världen idag har under en tid känt till att Niklas Piensoho, i den pågående bibelstudieserien ”Brännande frågor”, avsett att förkunna om samkönade relationer utifrån ett synsätt som frångår den historiska kyrkans och pingströrelsens bibelsyn om sexuellt samliv som hemmahörande enbart i ett äktenskap mellan en kvinna och en man.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS