Sänd ditt bröd över vattnet för med tiden får du det tillbaka.
Predikaren 11:1

Världen idag

Pastorsparet Kerstin och Owe Carlsson har känt Karin i många år, och ser henne som en trovärdig person. Foto: Privat

Pastorspar intygar Karins trovärdighet

Pastorsparet Owe och Kerstin Carlsson, som känt Karin sedan mitten av 1980-talet, beskriver Karin som en mycket trovärdig person.- Hennes berättelse hänger ihop, och bär sanningens prägel, intygar Kerstin Carlsson.

Nyheter · Publicerad 00:00, 30 mar 2011

– Karin och hela hennes familj var med i Malmö pingstförsamling, där jag var föreståndare i 12 år, säger Owe Carlsson.
– Kerstin och jag har hållit kontakten med Karin under alla år, även sedan jag slutade som föreståndare i församlingen år 1999. Karin och den anmälde polismannen var för övrigt hemma hos oss strax före Karins polisanmälan hösten 2008.

Owe  och Kerstin Carlsson beskriver Karin, trots att hon har gått igenom tuffa saker, som en mycket trovärdig person.
– De svåra saker som hon berättar om, kan låta helt ofattbara, men hennes berättelse hänger ihop, och bär sanningens prägel. Vi har haft kontakt med Karin i stort sett varje vecka, och ibland flera gånger i veckan, sedan hon utsattes för dessa övergrepp för två år och åtta månader sedan, säger Kerstin, som får medhåll av maken Owe.
– Vi är oerhört tacksamma för att Världen idag har uppmärksammat Karins situation. Att sådana här övergrepp har begåtts av en polis, är för oss helt ofattbart, man blir rädd och undrar över vilket samhälle vi lever i, säger Owe Carlsson.
– Jag har i andra sammanhang haft kontakt med polisen, och har alltid litat på dem och har aldrig haft anledning att tvivla på deras uppsåt. Det Karin har blivit utsatt för skadar polisens trovärdighet.

Fotnot: Karin är ett fingerat namn.

Ruben Agnarsson
ruben.agnarsson@varldenidag.se


I Guds närhet skapas en innerlig längtan efter att bli mer lik Jesus Kristus.

Ledarkrönika I församlingsgemenskapen sker tillväxt och fruktbärande i våra liv. För att detta ska ske är... torsdag 28/1 00:30

Därför vaccinerar inte Israel de palestinska araberna

Israelkommentar Israels framgångsrika vaccinations­kampanj mot corona­viruset har fått stor uppmärksamhet världen... torsdag 28/1 00:20