Att vörda Herren är början till vishet, att känna den Helige är förstånd.
Ordspråksboken 9:10

Världen idag

Pastorsparet Kerstin och Owe Carlsson har känt Karin i många år, och ser henne som en trovärdig person. Foto: Privat

Pastorspar intygar Karins trovärdighet

Pastorsparet Owe och Kerstin Carlsson, som känt Karin sedan mitten av 1980-talet, beskriver Karin som en mycket trovärdig person.- Hennes berättelse hänger ihop, och bär sanningens prägel, intygar Kerstin Carlsson.

Nyheter · Publicerad 00:00, 30 mar 2011

– Karin och hela hennes familj var med i Malmö pingstförsamling, där jag var föreståndare i 12 år, säger Owe Carlsson.
– Kerstin och jag har hållit kontakten med Karin under alla år, även sedan jag slutade som föreståndare i församlingen år 1999. Karin och den anmälde polismannen var för övrigt hemma hos oss strax före Karins polisanmälan hösten 2008.

Owe  och Kerstin Carlsson beskriver Karin, trots att hon har gått igenom tuffa saker, som en mycket trovärdig person.
– De svåra saker som hon berättar om, kan låta helt ofattbara, men hennes berättelse hänger ihop, och bär sanningens prägel. Vi har haft kontakt med Karin i stort sett varje vecka, och ibland flera gånger i veckan, sedan hon utsattes för dessa övergrepp för två år och åtta månader sedan, säger Kerstin, som får medhåll av maken Owe.
– Vi är oerhört tacksamma för att Världen idag har uppmärksammat Karins situation. Att sådana här övergrepp har begåtts av en polis, är för oss helt ofattbart, man blir rädd och undrar över vilket samhälle vi lever i, säger Owe Carlsson.
– Jag har i andra sammanhang haft kontakt med polisen, och har alltid litat på dem och har aldrig haft anledning att tvivla på deras uppsåt. Det Karin har blivit utsatt för skadar polisens trovärdighet.

Fotnot: Karin är ett fingerat namn.

Ruben Agnarsson
ruben.agnarsson@varldenidag.se


Gudstron är grunden för Nobelpristagaren

Forskning. En av årets tre Nobelpristagare i kemi, John B Goodenough, är med sina 97 år den äldsta Nobelpristagaren någonsin. Men han är också kristen och... söndag 20/10 09:00

Lauren Daigle vann stort på Dove Awards

Musik. Lauren Daigle blev en av de stora vinnarna under tisdagen med vinster i tre tunga kategorier när det kristna musikpriset Dove Awards delades ut i USA... lördag 19/10 18:59

Allt handlar om mötet med personen Jesus

Ledare Kristendomen handlar inte i första hand om en uppsättning värderingar. Kristendomen handlar inte i första hand om ett lärosystem. Kristendomen... lördag 19/10 00:00