Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Pastor Yousef vägrar ge upp sin tro

Dödsdömde pastorn Yousef Nadarkhani har återigen getts chansen att friges, om han avsäger sig sin tro. Men de iranska myndigheterna får honom inte att backa, rapporterar källor i landet. 

Nyheter · Publicerad 00:00, 16 jan 2012

 

Iranska myndigheter har på nytt uppmanat dödsdömde pastorn Yousef Nadarkhani att avsäga sig sin kristna tro för att han ska friges. Men Yousef Nadarkhani, som dömdes till döden i september 2010 för att han avfallit från islam, har återigen vägrat att gå tillbaka till islam.
Kristna nyhetsbyrån Bosnewslife uppger att människorättsaktivister på fredagen i förra veckan fick veta att myndigheterna kallat till sig Nadarkhanis advokater för att förklara att han skulle friges om han offentligt erkänner Muhammed som "Guds budbärare".
Men pastor Nadarkhani har vägrat att göra det och är kvar i fängelset i väntan på ett slutgiltig dom, bekräftar Christian Solidarity Worldwide för Bosnewslife.

Tiffany Barrans, internationell juridisk direktor vid American Center for Law and Justice, säger till Christian Post att Iran bryter både mot landets egna och internationella lagar.
– I stället för att upprätthålla de juridiska skyldigheterna enligt lagen, som kräver att pastor Yousef frias och tillåts att ostört praktisera sin kristna tro, tillintetgör Iran återigen all trovärdighet som landet kan ha haft i det internationella samfundet, säger Tiffany Barrans till tidningen.

Renhetskultur är något helt annat än hederskultur

Ledare De senaste månaderna har man från flera håll försökt att kleta begreppet ”hederskultur” på Sveriges... lördag 10/4 00:00

Inflytelserik fransk filosof anklagas för pedofili i ny bok

Frankrike. Var den franska filosofen Michel Foucault, som är känd för sina reflektioner kring maktstrukturer... söndag 11/4 12:00

Ett osannolikt men avslöjande samtal med en jordansk chaufför

Israelkommentar Att verkligheten och rapporterna från Israel sällan stämmer är vi här i Israel vana vid, men ibland...

Liberalteologin urholkar bibelns gudomliga inspiration

Bibeltro eller bibelkritik (del 2/4). Utifrån bibliskt perspektiv kan man knappast betrakta liberalteologin som kristen, eftersom den...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier