Gud har inte gett oss modlöshetens ande, utan kraftens, kärlekens och självbehärskningens Ande.
2 Timoteusbrevet 1:7

Världen idag

Rasmus Paludans demonstrationer verkar inte längre skapa oreda i Danmark. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix/TT

Paludan brände koran i Danmark – gick helt lugnt till

På tisdagen brände Rasmus Paludan ytterligare en koran – på den danska sidan av Öresund. Enligt dansk polis gick manifestationen ”fullständigt fredligt till”.

Enligt Paludans parti Stram kurs är den danska polisen mer fruktad än den svenska.

Nyheter · Publicerad 09:00, 21 apr 2022

I ett Facebookinlägg, som publicerades av Paludans partis svenska gren – Stram kurs Sverige – på tisdagsmorgonen, jämför de situationen i Danmark med den i Sverige.

”Sanningen är förstås att den danska polisen, till skillnad från den svenska polisen, väl kan skydda Rasmus Paludan. Därför vågar inte de kriminella [personerna] från Sveriges förorter komma till Danmark”, lyder inlägget bland annat.

Demonstrationen i danska Tårnby, i närheten av Öresundsbron, som innehöll en koranbränning verkar också ha gått lugnt till. Jyllands-Posten hänvisar till ett uttalande från den danske polisinspektören Tommy Laursen som uppger att manifestationen gick fredligt till.

Att Paludans demonstrationer tidigare har skapat rejäl oreda även i Danmark, framgår dock tydligt av en artikel från april 2019, några månader före det danska folketingsvalet, i den danska tidningen Dagbladet Information. Bland annat konstateras det att den nationalistiske politikerns manifestationer åtföljts av både upplopp, våld mot polisen och vandalisering på gatorna.

Tidningen Berlingske tider beskriver hur den danska polisen sedan kom att sätta in stora resurser under valåret för att skydda Rasmus Paludan. Det finns även uppgifter om att den danska polisen har valt att förlägga demonstrationerna i mindre känsliga orter.

Högsta antalet fängelseår för grov brottslighet i Sverige

467 utdömda fängelseår i fjol. Det är den högsta siffran sedan den myndighetsgemensamma satsningen... onsdag 29/3 10:00

Inte konstigt att Ungern tvekar godkänna Sverige

Ledare Så var det dags för ännu ett pinsamt bakslag för Sverige. Ungern följde Turkiets exempel och... onsdag 29/3 00:10

En viktig reform smulas sönder

Israelkrönika Det spelar nästan ingen roll vilken israelisk nyhetssändning man lyssnar till nu för tiden,... onsdag 29/3 00:00