Samla er skatter i himlen, där varken rost eller mal förstör och där inga tjuvar bryter sig in och stjäl.
Matteus 6:20

Världen idag

Rasmus Paludans demonstrationer verkar inte längre skapa oreda i Danmark. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix/TT

Paludan brände koran i Danmark – gick helt lugnt till

På tisdagen brände Rasmus Paludan ytterligare en koran – på den danska sidan av Öresund. Enligt dansk polis gick manifestationen ”fullständigt fredligt till”.

Enligt Paludans parti Stram kurs är den danska polisen mer fruktad än den svenska.

Nyheter · Publicerad 09:00, 21 apr 2022

I ett Facebookinlägg, som publicerades av Paludans partis svenska gren – Stram kurs Sverige – på tisdagsmorgonen, jämför de situationen i Danmark med den i Sverige.

”Sanningen är förstås att den danska polisen, till skillnad från den svenska polisen, väl kan skydda Rasmus Paludan. Därför vågar inte de kriminella [personerna] från Sveriges förorter komma till Danmark”, lyder inlägget bland annat.

Demonstrationen i danska Tårnby, i närheten av Öresundsbron, som innehöll en koranbränning verkar också ha gått lugnt till. Jyllands-Posten hänvisar till ett uttalande från den danske polisinspektören Tommy Laursen som uppger att manifestationen gick fredligt till.

Att Paludans demonstrationer tidigare har skapat rejäl oreda även i Danmark, framgår dock tydligt av en artikel från april 2019, några månader före det danska folketingsvalet, i den danska tidningen Dagbladet Information. Bland annat konstateras det att den nationalistiske politikerns manifestationer åtföljts av både upplopp, våld mot polisen och vandalisering på gatorna.

Tidningen Berlingske tider beskriver hur den danska polisen sedan kom att sätta in stora resurser under valåret för att skydda Rasmus Paludan. Det finns även uppgifter om att den danska polisen har valt att förlägga demonstrationerna i mindre känsliga orter.

De hätska angreppen på demokratin måste upphöra

Ledare Nu måste det vara slut med smutskastningen av demokratin! Ett val har genomförts där flertalet... tisdag 27/9 00:10

Första kvinnan att leda Italien

Ledare Nyckfullheten i italiensk politik gör att högerblockets framgångar i söndagens val inte... tisdag 27/9 00:00

Nya rön krävde ett alternativt sätt att förklara evolutionen

Skapelsetro (del 4/8) De flesta sekulariserade nutidsmänniskor anser att evolutionen är någonting fullständigt... tisdag 27/9 00:00

Tillbedjan ändrar atmosfär och förväntan

Bönekrönika ”Men det kommer en tid, och den är redan här, när sanna tillbedjare ska tillbe Fadern i ande och... tisdag 27/9 00:00

Både möjligheter och faror med ett mediedominerat samhälle

Ledare Drottning Elizabeth II symboliserar på flera områden de stora förändringar som skett i västvärlden... lördag 24/9 00:10

Därför backar Kyrkornas världsråd i Israelkritiken

Israelkommentar I efterdyningarna av det svenska riksdagsvalet har det noterats att de unga väljarna skiljer sig...

Nya rön krävde ett alternativt sätt att förklara evolutionen

Skapelsetro (del 4/8) De flesta sekulariserade nutidsmänniskor anser att evolutionen är någonting fullständigt...
Följ Världen idag i sociala medier