Vinn vishet, vinn förstånd! Glöm inte vad min mun har sagt och vik inte av från det.
Ordspråksboken 3:18

Världen idag

Rasmus Paludans demonstrationer verkar inte längre skapa oreda i Danmark. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix/TT

Paludan brände koran i Danmark – gick helt lugnt till

På tisdagen brände Rasmus Paludan ytterligare en koran – på den danska sidan av Öresund. Enligt dansk polis gick manifestationen ”fullständigt fredligt till”.

Enligt Paludans parti Stram kurs är den danska polisen mer fruktad än den svenska.

Nyheter · Publicerad 09:00, 21 apr 2022

I ett Facebookinlägg, som publicerades av Paludans partis svenska gren – Stram kurs Sverige – på tisdagsmorgonen, jämför de situationen i Danmark med den i Sverige.

”Sanningen är förstås att den danska polisen, till skillnad från den svenska polisen, väl kan skydda Rasmus Paludan. Därför vågar inte de kriminella [personerna] från Sveriges förorter komma till Danmark”, lyder inlägget bland annat.

Demonstrationen i danska Tårnby, i närheten av Öresundsbron, som innehöll en koranbränning verkar också ha gått lugnt till. Jyllands-Posten hänvisar till ett uttalande från den danske polisinspektören Tommy Laursen som uppger att manifestationen gick fredligt till.

Att Paludans demonstrationer tidigare har skapat rejäl oreda även i Danmark, framgår dock tydligt av en artikel från april 2019, några månader före det danska folketingsvalet, i den danska tidningen Dagbladet Information. Bland annat konstateras det att den nationalistiske politikerns manifestationer åtföljts av både upplopp, våld mot polisen och vandalisering på gatorna.

Tidningen Berlingske tider beskriver hur den danska polisen sedan kom att sätta in stora resurser under valåret för att skydda Rasmus Paludan. Det finns även uppgifter om att den danska polisen har valt att förlägga demonstrationerna i mindre känsliga orter.

Både partilojalitet och samvetsfrihet borde rymmas inom riksdagen

Ledare Lika regelbundet som årstiderna återkommer media till KD och abortfrågan. Det gäller DN,... lördag 21/5 00:10

Låt oss värna den biologiska mångfalden i sommar!

Ledare Efter en aprilmånad präglad av ytterligheter – första halvan kall, andra halvan varm – har vi haft... fredag 20/5 00:10

Villkor för samfundsstöd: Medlemskap för hbtq-personer

Bidrag. Trossamfund kommer även fortsättningsvis att kunna välja bort kvinnor eller homosexuella som... lördag 21/5 07:00

Ta varje tillfälle som ges

Missionsglimten Under fem dagar har jag varit i Bangladesh för bön och planering. Jag har fått rapporter om nya... lördag 21/5 00:00

Israel är alltid skyldig – oavsett

Israelkommentar Onsdagen den 11 maj 2022 utförde den israeliska armén, IDF, en militäroperation mot terrorism i den... fredag 20/5 00:00

Följ Jesus och se till att fiska på rätt ställe

Nu när våren allt mer gör sitt intåg i svenska marker och sjöar är det dags för en del att rusta... lördag 21/5 00:00

Terrorister dödade journalisten

Israelkrönika Något som alla insatta och sanningssökande personer borde kunna enas om är att den...
Följ Världen idag i sociala medier